Поділитись:

Луцькі ведмеді поступово впадають у сплячку

Вівторок, 14 листопада 2017, 11:30
Луцькі ведмеді поступово впадають у сплячку

Двоє ведмедів із Луцького зоопарку вже впали у сплячку. Інші все ще готуються до сну. Загалом у зоопарку вісім клишоногих, розповіла директор звіринцю Людмила Денисенко. Один із ведмедів, якого кличуть Ваня, в стан анабіозу зазвичай узагалі не впадає. Людмила Денисенко каже, що ведмідь навіть узимку в гарному жвавому настрої, бавиться з іграшками. До слова, це саме той клишоногий, якого знайшли неподалік Луцька на трасі по дорозі до Брище.

Керівник зоопарку каже, що навіть попри всі приготування та утеплення, зими очікують з острахом, адже це важкий період для теплолюбивих тварин. Таких у звіринці близько 40%. Решта холоду так не боїться.

"До зими готові і ще готуємося щодня. Зараз не стала погода. Харчі повністю закуплені, раціон збалансовується. За п'ять років ми не допускали, аби тварини голодували. Єдина поки що проблема – це теплолюбиві тварини, тож слідкуємо за температурою. По можливості намагаємося випускати тих тварин, яким підходить режим, аби вони ще погуляли. Наприклад, зелених мавп. Адже надалі вони будуть зачинені у приміщенні від 4 до 6 місяців", – розповіла Людмила Денисенко.

Та попри зиму, зоопарк свою діяльність не припинить. Для відвідувачів планують організовувати конкурси, тематичні новорічні свята. Нові вольєри дозволяють бачити тваринок за склом. А ось у самих тварин цей період може стати часом для розмноження. Наприклад, минулого року на католицьке Різдво рід продовжили зелені мавпочки. Тваринку назвали Сантою. Тож у звіринці сподіваються, що традиція продовжиться.

Надрукувати
мітки:
коментарів