Поділитись:

Ремонт дворів і вулиць Луцька: результати і плани

Вівторок, 14 листопада 2017, 15:21

На капітальний ремонт вуличної мережі Луцька з міського бюджету виділили 46 мільйонів гривень.

Про це розповів директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Уже завершені роботи на вулицях Агатангела Кримського, Генерала Шухевича, Івана Франка, Даньшина тощо. Тривають ремонтні роботи на вулиці Липинського, Героїв УПА, Василя Мойсея та інших.

На поточний ремонт вулиць виділили з міського бюджету 26 мільйонів гривень, зокрема значна увага приділена вулицям у приватному секторі з ґрунтовим покриттям. На таких вулицях влаштоване білощебеневе покриття з напівпросочуванням бітумною емульсією. Зі слів Юрія Крася, така технологія себе виправдовує на малих вулицях з незначною інтенсивністю руху транспорту. Крім того, це є основою для подальшого вкладання асфальтного покриття. За такою технологією зроблені вулиці Мисливська, Ошуркевича, Волноваська, Тополева, Комка та інші.

Нове покриття зроблено на багатьох тротуарах та пішохідних доріжках. Так, завершуються ремонтні роботи на проспектах Волі та Соборності, вулиці 8 Березня. Влаштовані нові тротуари на вулиці Ковельській, Степана Бандери, біля тимчасового храму Всіх Святих Землі Волинської тощо.

На ремонт прибудинкових територій з міського бюджету було виділено 43 мільйони гривень.

Цьогоріч завершили ремонтні роботи у 20 дворах, які були розпочаті ще у 2016 році. У 2017 ремонтні роботи розпочаті і завершені на Бенделіані, 5, Софії Ковалевської, 23, 23а, 25, Володимирській, 111, Президента Грушевського, 18, 20 тощо. Ще тривають роботи у дев'яти дворах на проспекті Волі, 49, Відродження, 10, 10а, проспекті Соборності, 38, 38а, 40, вулиці Львівській, 63 б та інших.

Також Юрій Крась зауважив, що цьогоріч вперше нанесено дорожню розмітку з використанням холодного пластику – на проспектах Волі, Василя Мойсея, Перемоги, де зроблено нове сучасне покриття. Така розмітка, при нормальній експлуатації, служитиме 4-5 років.

Наразі у Луцьку працює харківське підприємство, яке виграло тендер та розроблятиме схему організації дорожнього руху. Її повинні зробити до осені 2018 року. Зараз фахівці вивчають рух транспорту у місті, аварійні ділянки, місця скупчення транспорту та людей.

Надрукувати
мітки:
коментарів