Поділитись:

На Волині штрафують за забруднення автошляхів

Вівторок, 14 листопада 2017, 21:00
На Волині штрафують за забруднення автошляхів

Під час осінніх жнив на колесах вантажівок вивозять чимало болота з полів на автошляхи, а водії маршруток скаржаться, що їздити такими дорогами гірше, аніж в ожеледицю.

У період з 11 жовтня і до сьогодні патрульні поліцейські вже встигли скласти до 30 протоколів, які в тому числі стосувались і забруднення доріг (за статтею 139 Кодексу про адміністративні порушення). Про це ІА "Конкурент" розповіли у прес-службі Патрульної поліції Луцька.

Інспектори з новоствореного відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції щодня виїжджають на певні ділянки автошляхів, обстежують їх і знають про проблему забруднення. На цю проблему скаржаться й водії рейсових автобусів, які кажуть, що такою автодорогою "їхати гірше, аніж в ожеледицю" – це може створити й аварійну ситуацію.

Новостворений відділ при патрульній поліції поступово охопить інспектуванням усю область, а вже зараз налагоджують співпрацю з групами швидкого реагування (ГШР).

Інспектори разом з ГШР будуть й надалі виявляти порушників та виписувати їм штрафи за забруднення автодоріг. Штраф для водія, якого виявить поліція за порушенням, становить 340 гривень, а для посадової особи (відповідальної за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, утримання автомобільних доріг та вулиць) – 510 гривень.

Заступник начальника з експлуатаційного утримання автодоріг служби автомобільних доріг у Волинській області Юрій Ришкевич зазначає, що вони пишуть скарги на автівки агропідприємств, які з полів на колесах вивозять болото на дороги. Також до таких порушників викликають поліцію, яка примушує підрядні організації змивати бруд з покриття навіть із застосуванням пожежних машин.

"Аналогічна ситуація була на автодорозі Н-22 (Устилуг-Луцьк-Рівне), де аграрії вивозили цукровий буряк. То авто витягували на дорогу, потім змивали бруд – іншого варіанту поки немає. Ми заставляємо їх це робити, бо в нас коштів на це немає", – розповів Юрій Ришкевич.

Він зауважив, що з аграріями на цю тему весь час проводяться роз'яснювальні роботи, а з цукровими заводами навіть підписані відповідні меморандуми, які стосуються не лише забруднення доріг, а й обмежень по вазі. Адже дорожню службу дуже непокоїть це питання.

У громадській спілці "СПАС" розповіли, що успішні господарства вже випрацювали цілу систему заходів, аби восени зібрати з полів та вивезти урожай так, щоб не заболочувати автошляхи.

В основному вантажні автомобілі не заїжджають в середину поля за буряком, адже його кагатами насипають обабіч доріг. Також неподалік пункту навантаження автомобілів працює спеціальна техніка зі щітками для підмітання дорожнього покриття. У разі необхідності за допомогою пожежних авто змивається мокра земля на забруднених ділянках дороги.

Надрукувати
мітки:
коментарів