Поділитись:

В Україні знову призивають в армію офіцерів запасу

Середа, 15 листопада 2017, 13:55
В Україні знову призивають в армію офіцерів запасу

Генеральний штаб Збройних сил України видав директиву про черговий призов офіцерів запасу.

Восени служити до війська заберуть ще 500 офіцерів, стількох призвали вже на початку літа. Хто і на який час потрапить на службу, Експрес запитав у Олександра Поронюка, керівника Західного регіонального медіацентру Міністерства оборони України.

Призвуть офіцерів запасу віком до 43 років, придатних до служби за станом здоров'я, які здобули військову підготовку у відповідних навчальних закладах, але не проходили військової служби і мають військово-облікові спеціальності, найбільш затребувані у військах. Це переважно командири механізованих взводів, інженери, зв'язківці. Відбирають їх атестаційні комісії військових комісаріатів. Для цього слід пройти професійно-психологічний відбір, військово-лікарську комісію. Особи, які отримають повістки з військкоматів, зобов'язані у визначений термін прибути на пункти збору для проходження служби. У разі неявки без поважних причин громадяни несуть відповідальність у порядку, встановленому законом, – розповів він.

Відстрочка надається на загальних підставах: сімейні обставини, закінчення навчання або за станом здоров'я.

Зі слів Поронюка, такі офіцери служитимуть 18 місяців. Перед тим як відправити у військові частини, цих офіцерів скерують на курси перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах. Там вони пройдуть підготовку за скороченою програмою навчання протягом 44 діб і вже після цього будуть розподілені у підрозділах.

За офіцерами зберігається місце роботи та середньомісячна заробітна плата на цивільній роботі на весь час проходження служби. В армії офіцерам виплачують грошове забезпечення, відповідно до затверджених розмірів. Тепер зарплата офіцера становить в середньому 10 тисяч гривень. Що вище звання і посада, то вища зарплата. Призвані отримують грошове забезпечення в тому ж розмірі, що й офіцери-контрактники. Також держава забезпечує медичним обслуговуванням, страхуванням, відпусткою тощо, – пояснив керівник Західного регіонального медіацентру Міністерства оборони України.

Передбачено, що служба офіцерів запасу проходить у пунктах постійної дислокації частин поза зоною проведення АТО. Але якщо такий офіцер виявить бажання і підпише контракт, то його можуть відправити і в зону АТО.

За даними Генштабу, призовний ресурс офіцерів запасу згаданої категорії лише за останні сім років становить близько 90 тисяч осіб.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024