Поділитись:

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Автор: Олена Бузок |
Четвер, 16 листопада 2017, 21:00
Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

В Україні невдовзі стартує продаж унікального живильного напою "AT ONIS", виготовленого з натуральних волинських ягід та цілющих рослин і насіння. Він не має барвників, консервантів, ароматизаторів, цукру чи хімічних засобів. А складається виключно з концентрату ягід (чорниця, малина, аронія, вишня, суниця, ягоди годжі, журавлина, лохина, обліпиха) та інших корисних речовин – лакриця, насіння чіа, бадьян, імбир, кориця. До того ж, напій має властивості "detox", тобто очищувальну й відновлювальну дію.

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Секрет – у натуральності

Напій скоро можна буде придбати в інтернет-магазинах здорового харчування, спортивних клубах, фітнес-центрах та інших закладах, які зацікавляться продуктом.

А ще нині триває процес патентування цього напою як промислового зразка, аби ніхто не міг присвоїти або запозичити ні торгову марку, ні склад продукту, ні секретів виробництва.

Власне, особливих секретів тут і немає, адже все – натуральне, рідне, місцеве. Спосіб приготування також доступний кожному: 1-2 ложечки напою залити окропом і розмішати, додавши за бажанням меду. Вживати можна як гарячим, так і охолодженим.

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Бути здоровим і щасливим – природно та модно

Ідею такого живильного напою придумали двоє волинян Віталій Захарчук і Назар Ющук. Чоловіки, дуже добре знаючи історію і побувавши в багатьох країнах, вирішили, що потрібно відновлювати традиції предків, які колись вживали лише здорову їжу і напої, вели набагато активніший спосіб життя, відтак, жили довше і були щасливішими. Більше того, нині, в епоху глобалізації і новітніх технологій, людина часто почувається самотньою та нещасною, а це для неї – неприродний стан. Волиняни й самі активно займаються спортом, стрімко розвивають власний бізнес із заготівлі дарів лісів, завжди випромінюють позитив і оптимізм.

"Бути здоровим, відчувати задоволення від життя, любити рух – це природні стани людини. Тому ми придумали саме живильний напій, який допоможе відновити сили, зарядити енергією, очистити організм. Давно потрібно зрозуміти, що різні біологічні добавки, енергетики, стимулятори лише шкодять людям. Справжня користь – у природньому, у необробленому, у натуральному. Недарма так стрімко в світі набуває популярності вегетаріанство і сироїдіння. Люди повинні повертатись до першоджерел, до своєї справжньої сутності", - переконує Віталій Захарчук.

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Те, з чого все почалось

Назва "AT ONIS" має кілька значень, головне з яких, у перекладі з латині, - "від Бога", "від початку" або "з першоджерела". Тобто цей напій, утворений природою і даний Богом. Адже в давнину люди не знали технологій заморозки чи тривалого зберігання, у сучасному ж світі, де ми всі дуже зайняті і завжди в русі, такий напій – чудовий спосіб відновити сили та додати енергії, не докладаючи зусиль.

Ця назва запатентована і має необхідний захист. Щоправда, на ринках Європейського Союзу напій матиме іншу назву, яку нині патентують. Європейські бізнесмени вже висловили значну зацікавленість унікальним продуктом волинського походження. Раніше Віталій і Назар працювали з іноземцями, постачаючи їм ягоди, гриби, плоди.

"Тепер – час самим виробляти готові продукти. Адже і сировина, і робочі руки, і обладнання у нас є. А головне – є велике бажання показати світові саме волинські дари, саме українську якість – і ми до цього готові", – наголошує Віталій.

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Унікальна технологія зберігає всю користь ягід

Перш, ніж потрапити до упаковки і стати напоєм, інгредієнти проходять унікальну технологію сушіння в замороженому вигляді при мінус 120 градусах. Тобто самі ягоди залишаються такими ж, як були, обходячи етап рідкого стану: з твердоподібних вони стають пароподібними. При такій обробці ягоди не втрачають ні вітамінів, ні мінералів, ні корисних речовин. А при додаванні води продукт відновлюється і зберігає свою користь. Далі сюди додається фруктоза та нотки прянощів, рослин і трав, які ще тисячоліття тому використовували давні цивілізації.

Чіа, кориця, бадьян та інші є тими правильними додатками, які підкреслюють смак напою. Погодьтесь, що досить складно визначити, як і з чим компонувати корицю чи імбир в повсякденному раціоні, а тут – усе готове. Згідно з аюрведою (система альтернативної медицини), кориця має заспокійливу і зігріваючу дію, імбир – виводить шлаки і є засобом профілактики від тиску, застуди, для зміцнення кровоносних судин. Ягоди годжі приймають для зміцнення імунітету, вони мають потужний тонізуючий ефект і широко застосовуються в дієтології. Бадьян має антибактеріальну дію, а насіння чіа ще в давніх племен майя було головним інгредієнтом раціону, адже до його складу входять омега-3, клітковина, кальцій, що запобігає розвитку ракових клітин і є важливим для роботи мозку. Недаремно майя мали такі вражаючі досягнення в галузях науки й мистецтва, були витривалими та сильними і жили довгий вік. Всі ці традиції були і в нашій культурі. Хіба що раніше ягоди та фрукти пращури сушили на сонці чи біля вогнища, нині ж – їх засушують через сильну заморозку.

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Напій із волинських ягід підкорюватиме ринок ЄС (фото)*

Поєднати віковічний досвід і місцеві традиції

Всі ці продукти тепер будуть в одній упаковці. Ложечку суміші ягід і прянощів потрібно буде лише залити гарячою водою, додати меду та смакувати справді живильний напій.

Він чудово підійде кожному, зокрема, і людям з діабетом або алергією на цукор та вироби з нього, адже зовсім не містить цукру, а лише натуральну фруктозу.

Віталій розповідає, що для 1 кілограма сировини необхідно приблизно 14 кілограмів різних ягід, тобто про жодні добавки тут і мови бути не може.

"Колись у Франції та в Індонезії я купив по баночці напоїв, розкрив, засипав в чашку невідомого порошку, залив водою. І я зрозумів, що просто купив баночку меленого імбиря і баночку меленої кориці. Тоді подумав, чому ми не можемо поєднати ці надкорисні речовини з нашими волинськими ягодами, яких так багато в наших лісах, які є екологічно чистими і споконвіків збираються натрудженими руками місцевих жителів? Ми ж сьогодні не використовуємо їх раціонально, бо ми їх консервуємо, заганяючи в цукор, варимо, піддаючи термічній обробці, робимо вигляд, що вживаємо правильно сік чи ягоди, спочатку умертвляючи шляхом варки і вакуумізації, а потім відновлюючи водою. Це неправильно. Наша унікальна технологія дає і колір, і запах, і смак – без жодних стимулюючих додатків. Наступного року отримаємо на цей напій сертифікат органічної продукції", - підсумував Віталій Захарчук.

ФОТО: Юлія Стасюк.

Автор: Олена Бузок
Надрукувати
мітки:
коментарів