Поділитись:

Чи готові волиняни самостійно обирати сімейного лікаря (відео)

П'ятниця, 17 листопада 2017, 08:45
Чи готові волиняни самостійно обирати сімейного лікаря (відео)

Волиняни можуть обирати сімейного лікаря, якому довіряють і який буде обслуговувати всю родину. Для цього, згідно з медичною реформою, яка триває в Україні, потрібно підписати декларацію. Вибір не залежить від місця реєстрації чи прописки. Головне — бажання пацієнта лікуватися в того чи іншого спеціаліста.

Про те, чи готові до нововведень центри первинної медико-санітарної допомоги та їх пацієнти, йдеться у сюжеті "Нової Волині".

Не всі пацієнти знають, що принесуть нововведення у медичній сфері.

Зі слів сімейного лікаря Валентини Кушнір, волиняни вже цікавляться змінами, які відбудуться найближчим часом. Медики ж починають вести електронний облік пацієнтів.

"Паспорт потрібен, ідентифікаційний код і згода пацієнта", – зазначає лікар.

Обрати сімейного лікаря можна не виходячи з дому за допомогою системи E-health або на прийомі у спеціаліста. При цьому не важливо, де людина прописана чи мешкає, головне – обрати лікаря, якому довіряєш.

У державній системі електронної медицини повинні бути зареєстровані і медики, однак наразі з цим проблеми.

"На даний момент наші лікарі зареєстровані в системі E-health, але система ще добре не відлагоджена. Тобто ми зареєстровані, але увійти в систему, в принципі, блокує", – розповіла Валентина Кушнір.

Заступник головного лікаря ЦПМСД Тетяна Трач зазначила, що медики готові працювати за новою системою – робочі місця обладнані комп'ютером з виходом в Інтернет.

Наразі до державної системи E-health під'єднані декілька регіонів. Процес вибору лікаря і укладання декларацій поки що у пілотному режимі. Дату початку всеукраїнської кампанії визначать після того, як закон № 6327 підпише президент.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024
18 січня 2024