Поділитись:

Порошенко доручив посилити військові потужності України вздовж Чорноморського узбережжя

П'ятниця, 26 лютого 2016, 17:52
Порошенко доручив посилити військові  потужності України вздовж Чорноморського узбережжя

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству оборони і Генеральному штабу ЗСУ подати пропозиції щодо посилення військових можливостей України в Херсонській області та вздовж всього Чорноморського узбережжя.

"Міністерству оборони і Генштабу Збройних сил України наказано подати пропозиції щодо суттєвого посилення військових можливостей України на Херсонщині і уздовж всього чорноморського побережжя. Росія значно наростила військову присутність в регіоні, завершує перетворення півострова з квітучого міжнародного курорту у велику військову базу, яка створює загрозу, в тому числі й ядерну, не тільки Україні, але і всім країнам Чорноморського регіону", – заявив Порошенко у зверненні з приводу другої річниці початку опору російській окупації Криму, яке опубліковали у п'ятницю, 26 лютого, на офіційному сайті глави держави.

Президент підкреслив, що Крим був, є і залишиться невід'ємною частиною Української держави.

"Такий злочин як анексія не має терміну давності", – зазначив Президент України.

Крім того, він розповів, що Росія готувалася до захоплення Криму з 1991 року, але українська влада протягом перших 20 років недооцінювала цю загрозу.

Порошенко також поклав відповідальність за тимчасову втрату Криму і Севастополя на людей, які були при владі у 2010 році, так як, за словами Президента, вони сприяли росіянам у підготовці до захоплення Криму, насамперед руйнуючи оборонну інфраструктуру всієї України.

"Ми обов'язково повернемо під український суверенітет ці дві адміністративно-територіальні одиниці. Цей надзвичайно складний і перспективний процес вже почався. Москва ніби намагається повернути кримських татар в 1944 рік, а Київ, хоч і з запізненням, усвідомив необхідність створення в Криму національної автономії кримських татар з повним, зрозуміло, забезпеченням рівних прав та громадянських свобод етнічних росіян, українців, інших етносів півострова", – сказав Порошенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
01 лютого 2024
23 грудня 2023
21 грудня 2023
01 грудня 2023
30 листопада 2023
27 вересня 2023
23 серпня 2023