Поділитись:

Vox populi: переваги і недоліки луцького студентства (фото)

Неділя, 19 листопада 2017, 21:00

Від сесії до сесії живуть студенти весело... А сесія – лише двічі на рік! Та й чому не веселитись, не радіти життю? Молодість, нові друзі, можливість навчатись і реалізувати себе, більше свободи і шалених розваг – чого ще хотіти?

Напередодні Дня студента ІА "Конкурент" запитав у луцької молоді, які, на їхню думку, головні переваги студентського життя та чого бракує для "повного щастя".

Наталя:

У студентів є свої переваги. Це стипендія, якщо ви добре вчитеся. Класні заходи, які проводяться в рамках студентського самоврядування. Безтурботне життя – немає в тебе роботи, ніяких серйозних планів на життя, діти вдома не плачуть (може, в когось і плачуть). Що б змінили? Стипендію б збільшили. Бракує активності: купа заходів, які проводять молодіжний центр, студрада, профкоми, і ніхто не хоче ніде брати участь, всі такі пасивні... Активності бракує.

Аня та Іванка:

Серед переваг студентства – багато вільного часу! Більше самостійності, багато нового дізнаєшся... Самостійне, не залежиш ні від кого. Ти відчуваєш себе дорослим, це цікавіше і веселіше – краще, ніж школа. Також вечірки різні. Хочеться кращих умов – в навчальних закладах дуже холодно. Ще хочеться більше можливостей для реалізації себе, наприклад, нам мало практики на англійський мові, хочеться більше.

Василь:

Перш за все, перевагою студента є те, що дізнаєшся щось нове для себе, якщо ти навчаєшся, розвиваєшся для майбутньої професії, яку ти опановуєш. А бракує студентам насамперед умов. Хотілось би, щоб змінилося забезпечення студентів державою, збільшення стипендій, збільшення державних місць.

Надія:

Переваги бути студентом – це саморозвиток, нові знайомства, нові друзі... Багато нового. Діти, які були в школі, бачили тільки той світ, який їм пропонували батьки і вчителі. А тут щось нове, що вони самі взнають. Це цікаво. А бракує стипендії.

Діана:

Будучи студентом, ти відчуваєш більшу волю, можеш більше сконцентруватись на собі. Ти вже вибрав свою спеціальність, тобто ти можеш вже більше розвиватись в науковій сфері, не розпорошуватись на не важливі для тебе предмети. Плюс в тебе з'являється більше часу для себе. Я маю на увазі не в тому плані, що ти менше вчишся. Ти продовжуєш вчитись багато, обсяг матеріалу, який треба вивчити, звичайно, збільшується, але все ж ти можеш якось диференціювати навчання і особисте життя. Сучасному студенту бракує сну. Що змінити? Не знаю, мене все влаштовує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ЯКІ ВОНИ – СУЧАСНІ СТУДЕНТИ?

Надрукувати
мітки:
коментарів