Поділитись:

Нацбанк підвищив контроль за переказами в гривні

Середа, 22 листопада 2017, 10:55
Нацбанк підвищив контроль за переказами в гривні

Національний банк України підвищив прозорість операцій з приймання готівки для подальшого її переказу та запровадив для небанківських фінансових установ та комерційних агентів банків обов'язок відкрити в банку окремий рахунок/рахунки та забезпечити зарахування на нього готівки в гривнях, прийнятої ними для подальшого її переказу.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Відповідні норми містяться у постанові Правління Національного банку України від 17.11.2017 №116 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 12 лютого 2013 року № 42".

Метою прийняття постанови № 116 є посилення контролю за операціями небанківських фінансових установ та комерційних агентів банків з приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу.

Її прийняття дасть змогу забезпечити прозорість таких операцій та уникнути ризиків використання прийнятої готівки в тіньових схемах.

Водночас для забезпечення відображення у бухгалтерському обліку операцій, що здійснюються комерційними агентами банків в Україні, з приймання коштів для подальшого їх переказу за призначенням, Національний банк України вніс відповідні зміни до Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України та Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України.

Це надасть користувачам можливість отримувати достовірну інформацію щодо відображення в бухгалтерському обліку операцій з приймання коштів небанківськими фінансовими установами або комерційними агентами банків для подальшого їх переказу за призначенням, з метою прийняття економічних рішень.

Надрукувати
мітки:
коментарів