Поділитись:

Український бізнес не має дозволів на перевезення до Польщі

Середа, 22 листопада 2017, 19:32

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству інфраструктури вирішити проблему українсько-польських автомобільних перевезень, зокрема, брак договорів на перевезення.

Про це він повідомив на засіданні уряду, – пише Економічна правда.

Як стало відомо, український бізнес не може поставити продукцію до країн ЄС через відсутність дозволів на перевезення.

Гройсман звернувся до глави Мінінфраструктури Володимира Омеляна з проханням вирішити питання і до кінця тижня поінформувати про зроблене.

"Це типова ситуація багатьох років. Станом на сьогодні після переговорів з польською стороною надано додаткових 10 тис. дозволів, які були використані, вчора отримали підтвердження, що дадуть ще 6 тис. дозволів, з яких 3 тис. максимально дефіцитних "Євро- 3", – відповів Омелян.

Міністр висловив сподівання, що з цією кількістю вдасться "дотягнути" до кінця року, проте наголосив, що в цьому питанні потрібна підтримка і уряду і Міністерства закордонних справ в тому, що ринок автоперевезень має бути максимально лібералізований.

"Я не проти, але для мене національний виробник, який виробляє, експортує продукт, в пріоритеті номер один. І якщо бізнес говорить, що є проблема, то займіться цим системно і вирішить проблему", – відповів Гройсман.

Надрукувати
мітки:
коментарів