Поділитись:

У Мінагрополітики незадоволені неякісними фінпланами держпідприємств

Неділя, 28 лютого 2016, 10:36
У Мінагрополітики незадоволені неякісними фінпланами держпідприємств

У Мінагрополітики запропонували притягнути до дисциплінарної відповідальності керівників держпідприємств, які подали неякісні фінансові плани.

Мінагрополітики провело аналіз подання державними підприємствами фінансових планів. Станом на 26 лютого 2016 року Міністерством отримано 90 проектів фінпланів на 2016 рік, з яких затверджено 32 фінансових плани. Інформує agravery.com

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський під час виступу на нараді з директорами ДП щодо складання фінансових планів державних підприємств на 2016 рік та стану справ з виплати заробітної плати.

"Практично всі проекти не відповідають вимогам та методичним рекомендаціям щодо розробки та неодноразово повертались міністерством на доопрацювання. Наголошую, керівники повинні не тільки забезпечити розробку і подання проектів фінансових планів, але і забезпечити їх якість", - наголосив Ярослав Краснопольський.

На нараді директор Департаменту з управління державною власністю Володимир Кудінов повідомив, що відповідні наради будуть проводитися не рідше, ніж раз в квартал, а по мірі необхідності – щомісяця. "У разі неякісного подання фінпланів будуть застосовані заходи дисциплінарного характеру. Більшість керівників підприємств не слідкують за змінами в законодавстві і більше того, як показує практика, вони взагалі не володіють даними, відображеними у фінпланах. Відтак, Департаментом з управління державною власністю запропоновано розглянути питання оголошення догани 10 керівникам державних підприємств та підготувати матеріали на звільнення ще 2 керівників", - пояснив Володимир Кудінов.

За результатами проведення наради, Ярослав Краснопольський дав доручення Департаменту роботи з персоналом та Департаменту з управління державною власністю підготувати у встановленому законодавством порядку матеріали на притягнення до дисциплінарної відповідальності цих керівників.

"Необхідно продовжити роботу з забезпечення затвердження фінансових планів державних підприємств, підпорядкованих Мінагрополітики. Також керівникам вищезазначених підприємств розглянути питання щодо притягнення до відповідальності працівників, відповідальних за складання та подання фінансових планів", - наголосив Краснопольський.

Надрукувати
мітки:
коментарів