Поділитись:

#Cім_сорок. Якщо бракує натхнення

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 25 листопада 2017, 07:40

Дорога – це завжди історія. Особливо зранку, коли вона пролягає між селами, а навушники залишилися десь в іншій сумці.

Це як інша республіка. Безчасова, бо минуле позаду, а теперішнє постійно наздоганяє майбутнє, безпросторова, бо зранку не дуже й видно через запітнілі віконця, де ти є. Зі своїм президентом-водієм, зі своїми законами і умовними правилами. Тут люди такі, якими вони є. І про них тут можна дізнатися не все, звісно, але багато. Аж так, наче зріднитися.

І про Гальку, яка вже всіх дітей оженила, і про Надьку, дочка якої добру роботу знайшла у столиці, і про те, де, з ким і як Колька день народження відсвяткував. А ще автобус повен експертів. Тут дадуть таку оцінку Президенту й уряду, що політологи відпочивають. І розкажуть, хто був правий, а хто – ні на "Стосується кожного". А ще порадять, чим лікуватися, коли застуда, як боротися із безсонням, коли ліпше картоплю садити і чим від жуків обробляти, де дешевше цукор купити, чи здорожчає хліб і багато-багато іншого.

А якщо пощастить, то в автобусі можна вигідно виторгувати молока чи сметани в жіночок, які везуть товар на продаж. Дерева, котенята чи курчата – чого тільки нема по-сусідству.

Як їдеш у п'ятничний пік, коли студенти роз'їжджаються додому, то й про освіту чимало цікавенького можна дізнатися. Як, хто й куди вступив, до кого можна не ходити на пари, а в кого треба "зазубрювати", як кого звуть позаочі і хто "бере на лапу".

Тільки ж тут є одна проблемка: стіни мають вуха, навіть такі стіни, як в автобусі. І для розповідей про сокровенне тут не місце – пам′ятайте.

Такі поїздки завжди колоритні. І, попри бурчання водіїв і крики пасажирів, не злі. Це джерело сюжетів для романів, пісень, серіалів, анекдотів. Тому якщо раптом комусь забракне натхнення або спілкування – вам сюди. І при таких умовах гицання ямами і горбками промайне, наче хвилина.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів