Поділитись:

Мешканці найдовшого будинку Луцька говорять про його руйнування

Понеділок, 27 листопада 2017, 11:00
Мешканці найдовшого будинку Луцька говорять про його руйнування

Мешканці багатоквартирного будинку на Молоді, 19 просять Луцькраду звернути увагу на тріщини в стінах будівлі, які, на їхню думку, можуть призвести до її руйнації.

У стінах багатоквартирного будинку на проспекті Молоді, 19 через тріщини навіть залітає сніг. Про це стверджувала лучанка Оксана Штихорська 27 листопада під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Зі слів лучанки, мешканці переживають про те, аби цей будинок не спіткала доля багатоповерхівки на Рівненській, яка завалилась.

"Якби це стосувалось лише ремонту чи утеплення, але це вже катастрофічна ситуація, якщо тріщина вже на 2 сантиметри, і сусіди інколи чують, як тріщить стіна", – сказала Оксана Штихорська.

Заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк зазначив, що цей будинок оглядали раніше і не виявили там жодної критичної ситуації. Оскільки ставили відповідні маячки на стіни і жоден з них за цей час не тріснув.

Втім Оксана Штихорська наполягала на тому, що будинок треба рятувати, а зробити це можна шляхом капітального ремонту проблемної стіни.

Депутат Андрій Козюра висловив пропозицію рекомендувати департаменту ЖКГ спільно з МЖК при залучені спеціалістів, проектантів, які мають відповідний досвід, провести обстеження будинку ще раз. Також опісля обстеження вони мають запропонувати можливі варіанти виходу із ситуації та повторно розглянути це питання на комісії.

Депутати підтримали пропозицію.

Надрукувати
мітки:
коментарів