Поділитись:

Вітчизняні телешоу – справжні можливості чи "пшик"

Вівторок, 28 листопада 2017, 07:40
Вітчизняні телешоу – справжні можливості чи «пшик»

Увімкнувши телевізор на будь-який із каналів ми можемо спостерігати за тим, як Х-Фактор створює "зірок", "Ліга Сміху" в цікавішому форматі заміняє колишній "КВН", де також є "зірки", що підкорюють аудиторію гумором. Різні "Топ-моделі по-українськи", світом і Богом забута "Фабрика зірок", "Україна має талант", "Від пацанки до панянки", "Холостяк" - усюди є свої "зірки". Чи не так?

Не так! Бо запам'ятовуються насправді не всі. Один мій телевізійний друг із величезним досвідом ведучого сказав розумні слова – "На телебаченні не треба нормальні люди, треба неадеквати!". З цим важко не погодитися. Пам'ятаєте, як на Х-Факторі виступала дівчина (дійсно не знаю як її звати) із піснею "Опа-опа". Згодом цю пісню собі в репертуар взяв гур "АГОНЬ". Так от – невже ніхто із досвідчений телевізійників не вшарив, що то трохи дивна пісня, дивний виступ і дивні танці претендентки, яка прагнула отримати від журі "Так"? Все вони знали. І знали, якою буде реакція глядачів на той виступ, тому її й випустили на сцену. Рейтинг – понад усе! Зараз ця "зірка" погасла, бо й "слава" та була дуже спонтанна і яка не затримується надовго. А де зараз ті пацанки, які стали "ледями"? А ті фіналісти "Україна має талант", а ті зіркові дівчата, які боролися за "головного холостяка країни".

Здається, "система телебачення" вже не та. Для того, аби дивувати і розслабляти глядача шукають нових тимчасових зірок. Доведенням тому є сезонність телешоу. Хто зараз згадає переможця Х-Фактора 1 сезону, а 2, а 3? Ось бачите.

А нашим людям багато не треба. Ось би хоч 5 хвилинок на якомусь каналі показали і то вже щастя. Вважаю, що це не проблема телебачення – робити рейтинги неадекватами, не проблема людей – що так кортить "засвітитися" у телевізорі, а проблема країни – що по-іншому тяжко відчути себе особливим, успішним та затребуваним. А дівчата із Жмеринок чи Ківерець і далі йтимуть на проект "Холостяк" навіть не так для того, аби закохати в себе героя-красунчика, а тому, щоб показати всім родичам-колишнім-вогорам-подругам, що вона особлива, вона важлива, вона "зірка", хоч та час тривалості шоу. І байдуже, що згодом всі забуть, як її звати…

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
22 березня 2024
15:30
08 серпня 2023
28 квітня 2023
31 березня 2023
21 лютого 2023
27 січня 2023
11 січня 2023
21 вересня 2022
09 травня 2022