Поділитись:

Як у Луцьку контролюватимуть швидкість водіїв

Вівторок, 28 листопада 2017, 14:00
Як у Луцьку контролюватимуть швидкість водіїв

Сертифікованих приборів, які би могли виміряти швидкість руху авто, в поліції Луцька поки що немає. Це підтвердили у Патрульній поліції міста. Речниця служби Ольга Бузулук констатує, що поки що доводиться покладатися на свідомість водіїв. Адже перевищення швидкості, особливо у зимову пору, є однією з основних причин дорожньо-транспортних пригод.

Разом із тим, з 1 січня вступають в силу зміни до Правил дорожнього руху. Ними, зокрема, передбачено зменшення максимально допустимої швидкості у містах з 60 до 50 км/год. Про фото- та відеофіксацію порушень сказано у проекті Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. Він поки що наданий для ознайомлення Верховній Ради, але не включений до порядку денного. Проектом пропонується внести відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, а також Законів України "Про дорожній рух" та "Про Національну поліцію".

Зокрема, планується внести зміни до Закону України "Про Національну поліцію", яким передбачено використання технічних пристроїв для фіксації порушень правил дорожнього руху. Пропонується надати право поліції використовувати техніку для фіксації порушень.

Окрім цього 10 жовтня була прийняла постанова Кабінету Міністрів України, яка визначає порядок функціонування системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі.

За допомогою системи фіксуються такі порушення Правил дорожнього руху:

  • перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів;
  • проїзд на заборонний сигнал світлофора;
  • порушення правил зупинки і стоянки;
  • порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів;
  • порушення встановленої для транспортних засобів заборони виїзду на смугу зустрічного руху;
  • порушення правил руху через залізничний переїзд;
  • порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками.
Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
11 квітня 2024
30 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
14 березня 2024
12 березня 2024