Поділитись:

В Україні можуть скасувати податок на мобільний роумінг

Середа, 29 листопада 2017, 08:15
В Україні можуть скасувати податок на мобільний роумінг

Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації розробила законопроект, який передбачає важливу новацію для ринку телекому – внесення послуг міжнародного зв'язку та роумінгу в перелік операцій, що підлягають оподаткуванню ПДВ за нульовою ставкою.

Оператори "великої трійки" постійно твердили, що, згідно із законодавством, операторам послуг міжнародних транспортних перевезень, близьким за своєю суттю, ПДВ відшкодовується, а з міжнародних телеком-послуг – ні, – пише Finance.

"Втрати галузі телекомунікацій, пов'язані з дискримінаційним оподаткуванням експорту телеком-послуг, склали в 2016 році 440 млн грн і орієнтовно 460 млн грн 2017-го. Така ситуація не відповідає вимогам міжнародного та національного права", – зазначили у мобільному операторі lifecell.

За словами голови НКРЗІ Олександра Животовського, скасування ПДВ не вплине на вартість роумінгу, а мобільні оператори, як і раніше, будуть встановлювати ціни на свій розсуд.

"Ціна на роумінг залежить від безлічі різних факторів, починаючи від ставок інтерконекту та закінчуючи угодами щодо ставок між країнами. Це тільки один з елементів, і не можна говорити, що він суттєво вплине на ціну", – відзначає він.

Голова регулятора впевнений, що нульова ставка ПДВ – це тільки початок шляху із досягнення скасування роумінгу України з ЄС.

Надрукувати
мітки:
коментарів