Поділитись:

Вступ на молодшого спеціаліста у 2018: дати і деталі

Середа, 29 листопада 2017, 16:00
Вступ на молодшого спеціаліста у 2018: дати і деталі

Міністерство освіти і науки повідомляє, що умови вступу для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2018 році, які були затверджені відомством раніше, уже зареєстровані Міністерством юстиції.

Згідно з нормами документа, у 2018 році вступники до коледжів і технікумів на базі 11-ти класів подаватимуть документи винятково в електронній формі. Таким вступникам потрібно буде створювати електронні кабінети в системі ЄДЕБО й через них подавати заяви, попередньо підвантаживши необхідні документи, – повідомляє Освіта.ua.

У вступників прийматимуть сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років, окрім результатів зовнішнього оцінювання з англійської, французької, німецької та іспанської мов. З цих предметів прийматимуться сертифікати ЗНО, отримані у 2018 році.

Подавати заяви в паперовій формі зможуть вступники на основі 11 класів, які матимуть право на пільги, розбіжності у ПІБ, даті народження, статі або громадянстві в атестаті та сертифікаті ЗНО, та які подають іноземні документи про повну загальну середню освіту або атестати, видані до запровадження фотополімерних технологій їх виготовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВСТУП-2018: НАЗВАЛИ ОСНОВНІ НОВАЦІЇ

Ще однією підставою для подання паперових заяв може стати неможливість зареєструвати електронний кабінет або подати заяву в електронній формі з інших причин.

Разом з тим у паперовій формі, як і раніше, подаватимуть заяви та документи вступники на основі 9-ти класів. Для них прийом заяв почнеться 2 липня і триватиме до 18:00 години 14 липня 2018 року. Упродовж 15-22 липня відбуватимуться вступні іспити, творчі конкурси та співбесіди. Рейтинговий список вступників оприлюднюватиметься не пізніше 24 липня, а зарахування на місця держзамовлення буде не пізніше 30 липня.

Вступники на основі 11-ти класів зможуть реєструвати електронні кабінети та завантажувати в них документи з 2 липня, а подавати заяви – з 12 липня. Реєстрація триватиме до 18:00 години 25 липня, а подання заяв – до 1 серпня для тих, хто вступає на основі співбесіди, іспитів або творчих конкурсів, та до 8 серпня для осіб, які вступають на основі сертифікатів ЗНО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРОБНЕ ЗНО-2018: КОЛИ СТАРТУЄ РЕЄСТРАЦІЯ

Рейтингові списки оприлюднюватимуться не пізніше 9 серпня, а зарахування на місця держзамовлення на основі співбесіди – не пізніше 8 серпня, а на основі сертифікатів ЗНО, вступних іспитів або творчих конкурсів – не пізніше 14 серпня.

Ще однією новацією 2018 року для вступу на молодшого спеціаліста буде дві форми заяв на участь у конкурсі. Зокрема, вступник зможе зазначити, що він бере участь у конкурсі і на бюджетні місця, і на контрактні або виключно на контрактні.

Надрукувати
мітки:
коментарів