Поділитись:

Гузь вимагає звільнення Міністра енергетики та вугільної промисловості

Середа, 29 листопада 2017, 11:55
Гузь вимагає звільнення Міністра енергетики та вугільної промисловості

Народний депутат Ігор Гузь зареєстрував 28 листопада постанову про звільнення Міністра енергетики та вугільної промисловося Ігоря Насалика.

До такого рішення призвела ситуація на шахті "Бужанка" у Нововолинську, – інформує прес-служба нардепа.

Гірники нововолинської шахти від неділі, 26 листопада, протестують. Зміна шахтарів не піднялася з копальні, й ще частина протестує на вході в копальню. Всі вони вимагають одного й того ж – виплатити зарплату. А борг перед шахтарями "Бужанки" зараз становить понад 16 мільйонів. Це – 60 % невиплаченої зарплати працівникам промислової групи за серпень, 90 % – за вересень гірникам і промгрупі та 100 % боргу перед усіма працівниками копальні за жовтень.

Ігор Гузь зустрівся із протестувальниками.

"З'ясувалося, що прем'єр-міністр Гройсман навіть не знав про ситуацію. Профільний міністр Насалик не повідомив йому цього. Все, у мене увірвався терпець. 28 листопада зареєстрував постанову про звільнення Насалика. Якщо буде питання про закриття шахт, то піду до Києва разом із вами воювати проти цього злочину", – зазначив депутат.

Спільно з гірниками вони склали план дій. Зокрема, вимога шахтарів така: щоб до вечора п'ятниці, 1 грудня, держава повністю погасила борг із виплати зарплати за вересень і жовтень. А до кінця наступного тижня й взагалі стовідсотково розрахувалася із працівниками "Бужанки". Інакше вони перекриватимуть автошляхи й блокуватимуть роботу митниці.

Частина гірників, які протестували, погодилися на ці умови і припинили протестувати. Не піднялися на поверхню сьогодні, 29 листопада, лише 24 шахтарі.

В ОДА повідомили, що кошти на виплату заборгованості надійдуть до 8 грудня 2017 року, тобто до кінця наступного тижня.

Надрукувати
мітки:
коментарів