Поділитись:

Лучани не хочуть двостороннього руху на "Тещиному язиці"

Середа, 29 листопада 2017, 21:00
Лучани не хочуть двостороннього руху на

Депутати Луцькради запропонували з'єднати проспект Волі і вулицю Глушець шляхом запровадження двостороннього руху на Парковому Узвозі, в народі – "Тещин язик".

Лучани ініціативу не підтримують. За результатами фейсбук-голосування станом на 29 листопада 304 людей проголосували проти двостороннього руху на "Тещиному язиці", на противагу 135 лучанам, які підтримали запропоновану ідею. Ще 25 особам байдужа доля руху на цій ділянці.

У коментарях лучани висловили міркування, що запровадження двостороннього руху лобіюють працівники Господарського суду, бо так їм простіше буде під'їжджати до будівлі.

Дехто переконаний, що двосторонній рух на "Тещиному язиці" намагаються запровадити у зв'язку із будівництвом багатоповерхівки поблизу.

Також водії зауважують, що в ожеледицю автомобілям важко буде підніматимуться вгору, і різкий спуск вниз теж може спричинити аварії.

Ще була пропозиція залишити на "Тещиному язику" односторонній рух зі спуском вниз. Натомість заборонити спуск вниз біля "Гранд Волині", дозволивши там тільки підйом. Такий принцип працює на вулицях Сенаторки Левчанівської та Кривий Вал. Однак, зауважили, що це проблемно, адже дорога біля "Гранд Волині" не належить місту.

Своєю чергою режисер та громадський активіст Сергій Шараєвський запевняє: двосторонній рух на "Тещиному язиці" зменшить завантаженість на проспекті Волі.

"Виходить, що від Паркової до Київського майдану немає жодного виїзду на проспект Волі. Тому він перевантажується. Дорога, яка є біля педколеджу і якою поки всі їздять, насправді є територією коледжу. Тому її можуть і перекрити, бо це спуск для студентів. До того ж вона вузька, дві машини роз'їхатися не можуть", – зауважує він.

Надрукувати
мітки:
коментарів