Поділитись:

Як лучанам отримати гроші на округи без депутатів (інфографіка)

Четвер, 07 грудня 2017, 19:00

Жителі 12-ти територіальних виборчих округів, які не мають своїх депутатів у Луцькій міській раді, отримуватимуть додаткове фінансування для розвитку "осиротілих" територій обласного центру Волині.

У липні 2017 року ІА "Конкурент" довело, що на округах без депутатів ремонтують втричі менше прибудинкових територій та будують вчетверо менше спортивних майданчиків.

Згодом Андрій Покровський підготував проект рішення, який сприятиме вирішенню цієї проблеми та допоможе відновити соціальну справедливість у місті.

Під час вересневої сесії Луцькради його ініціативу підтримала більшість обранців громади, а вже у листопаді було затверджено порядок розподілення коштів. На кожен із 12 "пустих" округів закладено по 400 тисяч гривень (по 200 тисяч гривень у 2018 році та по 100 тисяч – на 2019 і 2020 роки)

Для того, щоб краще розуміти проблематику округів без депутатів, команда "Свідомих" провела дослідження та опитала 2 136 лучан. Відповідно до результатів, 32,6 % місцевих мешканців турбує якість доріг та тротуарів, 31,1 % – наявність дитячих майданчиків, 15,4 % – недостатня кількість паркомісць для автомобілів, 11,2 % – облаштування освітлення, 8,2 % – відсутність смітників та аварійні дерева, 1,9 % – інше.

"Як ми і очікували, першочерговими проблемами, які турбують наших мешканців, є дороги, відсутність дитячих майданчиків і парковок. Але справжньою несподіванкою для мене було те, що майже 80 % людей не знають, що в них на окрузі немає депутата. Вірю, що моя ініціатива зможе покращити ситуацію в таких округах, де на сьогоднішній день проживає близько 44 тисяч луцьких виборців", – прокоментував отримані дані Андрій Покровський.

Депутат Луцької міської ради Андрій Покровський><span class=Депутат Луцької міської ради Андрій Покровський

Своєю чергою співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер зазначив, що завдяки проведеній інформаційній роботі люди дізналися про можливість отримати допомогу для вирішення нагальних проблем своїх районів.

Співзасновник ГР Співзасновник ГР "СВІДОМІ" Тарас Шкітер

"Статистика показала, що несправедливість щодо фінансування округів без депутатів існувала. Цю проблему необхідно було вирішувати. Сьогодні мешканці таких округів знають, що гарантовано можна отримати кошти з міського бюджету для забезпечення першочергових потреб своїх прибудинкових територій. Кількість звернень до приймальні Громадянського Руху "СВІДОМІ" постійно зростає, і це показує, що наша ініціатива актуальна, а ми рухаємось у правильному напрямку", – підкреслив він.

Андрій Покровський додає, що лише його ініціативи та роботи ГР "СВІДОМІ" недостатньо та закликає лучан не стояти осторонь.

"Мешканці міста мають усвідомлювати, що покращення умов проживання в першу чергу у їхніх руках. Свідомі громадяни змушені першочергово проявляти ініціативу. Тоді їм будуть сприяти і допомагати", – резюмував він.

Команда ГР "СВІДОМІ" підготувала інструкцію, яка детально роз'яснює процедуру отримання коштів для проведення благоустрою та ремонту вашого округу.

Координатор проекту «Округи без депутатів» Громадянського Руху Координатор проекту «Округи без депутатів» Громадянського Руху "Свідомі", юрист Валентин Хаймик

"Досить важливо було донести інформацію мешканцям округів без депутатів про ініціативу Андрія Покровського, адже 90 % із них не знали, що з'явилась можливість отримати додаткові кошти на вирішення проблем благоустрою. Наша команда уже розпочала надавати допомогу у підготовці звернень до міської ради та контролюватиме їх розгляд. Ми прагнемо, щоб були враховані інтереси людей з таких округів та вирішувалися їхні проблеми", – зазначив координатор проекту "Округи без депутатів" Громадянського Руху "Свідомі", юрист Валентин Хаймик.

Дізнатися про те, як отримати згадані кошти, можна натиснувши на інфографіку.

Читайте також: ЩО ЗРОБИВ ДЕПУТАТ АНДРІЙ ПОКРОВСЬКИЙ ЗА МИНУЛИЙ РІК У ЛУЦЬКУ (ІНФОГРАФІКА)

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
16:46
23 березня 2024
09:53
22 березня 2024
20 березня 2024
12 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
05 березня 2024
04 березня 2024
28 лютого 2024