Поділитись:

В "освітньому" комітеті Ради похвалили волинських освітян

Субота, 02 грудня 2017, 11:20
В

Днями на Волинь завітали представники комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Зокрема, оглянули ряд навчальних закладів краю та на базі Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки провели виїзне засідання.

5 вересня 2017 року ухвалили Закон України "Про освіту", що впроваджує ряд нововведень: навчання 12 років, більша автономія шкіл, збільшення оплати вчителям, зміна правил атестації вчителів та правил підвищення їх кваліфікації, уточнення повноважень директорів шкіл, регламентація їх каденції та обрання, більш широке впровадження державної мови навчання тощо. Відтак, головна мета приїзду членів Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти дізнатися проблемні питання безпосередньо від трудових колективів на місцях, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

У результаті комітет відзначив "високопрофесійну роботу фахівців Управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації, ректорату Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, керівників Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури, Волинського обласного еколого-натуралістичного центру, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Луцького педагогічного коледжу, інших учасників заходів в рамках виїзного засідання". Про це представники комітету зазначили в листі, який надійшов у ОДА.

Також на черговому засіданні Комітету ухвалять рішення, в якому будуть узагальнені пропозиції, що були висвітлені під час виїзного засідання та під час зустрічей з трудовими колективами закладів освіти Волинської області.

Надрукувати
мітки:
коментарів