Поділитись:

Німеччина готує план Маршалла для України

Понеділок, 29 лютого 2016, 16:00

Німеччина працює над так званим "планом Маршалла" для України.

Про це розповів депутат Бундестагу, голова німецько-української парламентської групи Бундестагу Карл-Георг Вельман, – інформує Новое Время.

"Ми працюємо над новою стратегією для стабілізації і розвитку України, разом з українцями. З набагато більш великими фінансовими і політичними зусиллями. Це щось нове і буде йти в якості доповнення до Угоди про асоціацію", – заявив німецький парламентарій.

З його слів, нова стратегія поки ще знаходиться в розробці.

"Це ідея ґрунтовного "плану Маршалла" для відновлення економіки, управління, судової системи і т. д. Якщо цей "план Маршалла" коли-небудь почне працювати, то тільки під повним контролем і моніторингом (з боку Німеччини)", – зазначив Вельман.

У той же час він підкреслив, що Україна також повинна виконувати зобов'язання, які вона взяла на себе, "як робили поляки після підписання Угоди про асоціацію з ЄС більше 20 років тому".

Як відомо, План Маршалла – програма допомоги Європі після Другої світової війни. Висунутий в 1947 році американським державним секретарем Джорджом К. Маршаллом і вступив в дію у квітні 1948 року. У здійсненні плану брали участь 17 європейських країн, включаючи Західну Німеччину.

План Маршалла сприяв встановленню післявоєнного світу в Західній Європі. Метою реалізації плану було відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торговельних бар'єрів, модернізація промисловості європейських країн і розвиток Європи в цілому.

Надрукувати
мітки:
коментарів