Поділитись:

Координатор "ведмежої блокади": блокування "Свободою" російських фур – провокація та піар

Понеділок, 29 лютого 2016, 15:21
Координатор

Дії представників ВО "Свобода" із блокування російських фур – це провокації, піар і спроби повернутися на політичну арену.

Таку заяву зробив координатор "ведмежої блокади" Тарас Деяк за інформацією платформи Укрінформ.

"В даний час ми не займаємося фізичної блокадою російських перевізників, ми заявили про це відразу після закінчення режиму "їду додому", 26 лютого. Справа в тому, що наші юристи та аналітики прорахували, що фізичною блокадою тепер нічого не досягнемо, адже після відкриття Польщею транзиту 90 % російських фур поїхали на Європу через Польщу, а не через нашу територію", – уточнив він.

При цьому Деяк пояснив, що дії "свободівців" тепер можуть тільки нашкодити українським далекобійникам.

"За підрахунками аналітиків, наших у Росії стало в сім разів більше після відновлення транзитних домовленостей між урядами України і РФ", – підкреслив він.

Координатор всеукраїнської акції з блокування російських фур також розповів, що їм вдалося зв'язатися з кількома представниками ВО "Свобода".

"Ми зв'язувалися з цими активістами, пробували щось пояснити, у відповідь чули мат і особисті образи. Ще почули таке: "нам надійшов наказ з центрального офісу партії", – резюмував він.

Нагадаємо, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що "Свобода" з 26 лютого відновлює акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України.

Варто зазначити, що за інформацією Міністерства інфраструктури, транзит вантажів автомобільним транспортом станом на ранок 29 лютого здійснюється територією України вільно.

Раніше повідомлялося, що Уряд України прийняв пропозицію Міністерства транспорту Росії з 00:00 четверга, 25 лютого, відновити транзитні автоперевезення.

Відновлення транспортних перевезень на першому етапі будуть забезпечувати МВС і Національна поліція.

Перша акція по блокуванню російських фур на території України почалася 11 лютого.

Надрукувати
мітки:
коментарів