Поділитись:

Митне свідоцтво можна буде отримати на будь-якій митниці Волині

Понеділок, 29 лютого 2016, 15:53
Митне свідоцтво можна буде отримати на будь-якій митниці Волині

Відтепер митне свідоцтво можна буде на будь-якому митному пості Волині, а не тільки в Ягодині, як було раніше.

Про це під час засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв'язків та інвестицій повідомив депутат Юрій Гупало, – зазначено на сайті Волиньради.

Він був одним з ініціаторів лобіювання цього питання. Суть в тому, що перевізники, які займаються міжнародними вантажними перевезеннями раніше могли отримати митне свідоцтво тільки на Ягодинському пості Волинської митниці.

"Уявіть собі, перевізник придбав транспортний засіб і для того, щоб займатися певною діяльністю, він повинен на вантажній фурі поїхати до Ягодина, щоб отримати митне свідоцтво. Це додавало проблем бізнесу. Адже є ж пост в Луцьку, у Володимирі-Волинському, Ковелі чи в Нововолинську. То чому ж підприємець не може отримати свідоцтво на тому пості, який географічно ближчий до нього та не тратити на пусте часу і пального? Проблема врегульована в Рівненській та Львівській областях. Наша комісія звернулася до в.о. начальника Волинської митниці з цим питанням: реакція – ніяка. Але ми не заспокоїлися і ще раз наполягли на своєму. І хоча й після третього звернення, але все ж нам пішли на поступки. Радий, що вдалося підсобити малому та середньому бізнесу", – каже Юрій Гупало.

До слова, тема митниці звучала й на сьогоднішньому засіданні.

Як повідомив громадський активіст Олександр Огороднік, низку звинувачень проти виконувача обов'язків заступника начальника митного посту "Луцьк" Юрія Дацюка висунули представники 7 юридичних осіб зовнішньоекономічної діяльності з Волині.

Підприємцям та активістам не до вподоби можливе призначення Юрія Дацюка, виконувача обов'язків заступника начальника митного посту "Луцьк". Активісти "закидають" йому некомпетентність та корупцію.Олександр Огороднік просив комісію донести позицію авторів звернення до керівництва області.

Зі свого боку, суб'єкти зовнішньо-економічної діяльності звертатимуться до Міністра фінансів Наталії Яресько та голови ДФС Романа Насірова. Депутати взяли інформацію до відома та пообіцяли, триматимуть ситуацію на контролі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
21:12
16 квітня 2024
15 квітня 2024
13 квітня 2024