Поділитись:

ЗНО-2018. На Волині розповіли, як іноземну мову перевірятимуть на слух

Вівторок, 05 грудня 2017, 16:10
ЗНО-2018. На Волині розповіли, як іноземну мову перевірятимуть на слух

Зовнішнє незалежне оцінювання із іноземної мови цього року міститиме нову додаткову частину — аудіювання.

Про особливості оцінювання з цього предмету розповідали у Луцьку 5 грудня.

Заступник директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ольга Янушевич повідомила, що цьогоріч змінено час на виконання тесту з іноземної мови. Якщо досі оцінювання тривало 120 хвилин, то відтепер 150 хвилин.

Іноземна мова буде так само містити завдання двох рівнів складності: академічного рівня або профільного. Результати ЗНО з іноземної мови за бажанням учасників можуть зараховуватися як результат підсумкової державної атестації. Однак враховуватимуть на якому рівні випускник вивчав мову у загальноосвітньому навчальному закладі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЗНО-2018: ЯК ОЦІНЮВАТИМУТЬ ЗАВДАННЯ ВІДКРИТОГО ТИПУ

"Якщо мову вивчали на академічному рівні або на рівні стандарту, то будуть зараховуватися результати лише за виконання тих завдань, які є академічного рівня, як результат ДПА в шкалі від 1 до 12. Якщо вчилися у спеціалізованій школі і вивчали мову на профільному рівні, то для ДПА буде враховуватися виконання всіх завдань: і академічного, і профільного рівнів складності. А на ЗНО, як результат вступного випробування, за рейтинговою шкалою будуть визначати результати цілого тесту", - пояснила Ольга Янушевич.

Ознайомитися зі зразками зошитів з іноземних мов та аудіочастини можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Загалом учасники можуть обрати англійську, німецьку, французьку чи іспанську мови.

"Аудиторії будуть розміщені у типових приміщеннях з певними вимогами до акустики. І буде один аудіовідтворювальний пристрій, на якому звучатиме аудіочастина завдання на початку тестування. Звучання буде протягом 30 хвилин. Далі пристрій вимикається і починається нормальне, звичне для учасників ЗНО тестування — паперове, із зошитами, бланками відповідей", - зазначила Алла Корнейко, завідувач центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту ППО.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЗНО-2018: ТЕСТИ З ІНОЗЕМНИХ МОВ НЕ ДІЛИТИМУТЬ НА РІВНІ В1 ТА В2

Перед початком відтворення тексту іноземною мовою, фрагмент звучатиме українською, аби зорієнтуватися, чи усім учасникам достатня гучність.

Окрім цього, підкреслила Ольга Янушевич, усі учасники ЗНО при реєстрації мають можливість вказати про власні особливі потреби. Наприклад, якщо людина має проблеми зі слухом і вказала це при реєстрації, то такий фактор буде врахований при посадці учасників ЗНО. Загалом у класі має бути не менше, аніж 15 осіб.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 грудня 2023
08 грудня 2023
24 листопада 2023
22 листопада 2023
09 листопада 2023
07 листопада 2023
04 листопада 2023
03 жовтня 2023
13 липня 2023
07 липня 2023