Поділитись:

Власники автомобілів на єврономерах готують нову акцію протесту

Середа, 06 грудня 2017, 19:34

Керівник асоціації нерозмитнених авто "АвтоЄвроСила" закликав членів організації бути готовими незабаром виїхати на протести до Верховної Ради.

У своєму зверненні до членів громадської організації "АвтоЄвроСила" її керівник Олег Ярошевич закликав власників нерозмитнених авто готуватись до нової акції протесту. Вона пов'язана з можливим ухваленням законопроекту номер 7286, внесеного Кабінетом Міністрів як невідкладний, – інформує 24 телеканал.

Цей законопроект надає поліцейським розширені повноваження – зупиняти та перевіряти всі автомобілі, в тому числі з іноземними номерами. Окрім того, закон зобов'яже іноземців, які ввезли нерозмитнені "авто на бляхах" в Україну, реєструвати ці автомобілі в Сервісних центрах МВС України.

На думку Олега Ярошевича, після ухвалення цього закону поліцейські почнуть масово зупиняти транспортні засоби з європейською реєстрацією та перевіряти, чи авто зареєстровано.

"Це недопустимо, тому що це повноваження не поліцейських, а митників, – вважає Ярошевич. – Така норма закону призведе до корупції і більше нічого не зміниться. Тому що лише закон про розмитнення зніме соціальну напругу. Цей закон зараз розробляється разом з ДФС, нардепами та АвтоЄвроСилою. Діалог із владою почався".

Олег Ярошевич зазначив, що власникам нерозмитнених автомобілів треба бути готовим терміново зібратися і не дати прийняти законопроект 7286, який дає нові повноваження поліцейським і не дасть змоги боротися за цілі та пріоритети власників "євроблях".

Надрукувати
мітки:
коментарів