Поділитись:

ПАТ "Укрнафта" представило довгострокову стратегію розвитку

Вівторок, 01 березня 2016, 10:04
ПАТ «Укрнафта» представило довгострокову стратегію розвитку

Нове керівництво ПАТ "Укрнафта" 26 лютого 2016 року представило на розгляд Наглядової ради товариства свою довгострокову стратегію розвитку.

Нова стратегія охоплює увесь виробничо-збутовий цикл: георозвідку, видобуток, переробку і продаж, – інформує прес-служба компанії.

Стратегія підвищуватиме ефективність діяльності у три етапи. Перший – реструктуризація та покращення поточної діяльності з розвідки, видобутку і збуту. Другий – об'єднання елементів виробничо-збутового циклу, починаючи від гирла свердловини і закінчуючи АЗС, а також оптимізація отриманих результатів. Третій – отримання доступу до міжнародного капіталу для подальших інвестицій.

Стратегія передбачає збільшення річного видобутку сирої нафти в два рази, природного газу – на 50 % до 2025 року і, як наслідок, збільшення вартості капіталу ПАТ "Укрнафта" у більш ніж 5 разів.

Голова Правління Марк Роллінс зазначив, що незважаючи на зниження світових цін на нафту, "Укрнафта" намагатиметься інвестувати в поточну діяльність підприємства.

"Для цього необхідно розробити програму радикальної реструктуризації та впровадження нових технологій і обладнання для видобутку нафти...Я сподіваюсь, що протягом наступних кількох місяців ми зможемо вирішити всі накопичені проблеми, які перешкоджають розвитку товариства, і таким чином якнайшвидше забезпечимо втілення переваг нової стратегії", – зазначив Марк Роллінс.

Варто зазначити, що нова стратегія потребує подальшого обговорення на засіданні Наглядової ради і підтримки з боку Уряду.

Надрукувати
мітки:
коментарів