Поділитись:

Волю Біму

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 09 грудня 2017, 07:40
Волю Біму

Чорно-білого песика з вулиці Лесі Українки знає чи не кожен. Так само, як ситуацію, в яку він потрапив. Ну а для тих, хто не в курсі, розповідаю.

Вуличний собака Бім став своєрідним символом пішохідної центральної вулиці. Облюбував собі територію біля "Пасажу". Небайдужі лучани його підгодовували. Пес добрий, не проблемний і не агресивний, принаймні я ще ні разу не бачила, щоби він кидався чи гарчав на людей. Але знайшлися ті, хто бачив. Відтак на скарги зреагували працівники КП "Ласка" і забрали Біма у притулок. І тут почалася боротьба. Лучани перейнялися долею чорно-білого міського улюбленця і запустили акцію "Врятуймо Біма", мовляв в "Ласці" його замордують. Натомість інші говорять, що собаці навпаки буде ліпше в притулку: тут і тепло, і нагодують. Врешті знайшлися господарі Біма. І вже навіть не Біма, а Арні. Кажуть, пес дуже схожий на того, якого вони згубили давним-давно. І ніби вже все добре – всі щасливі. Але ж громадська рада Луцька вирішує повернути Біма на місце – на вулицю Лесі Українки. Оце так детектив…

То де йому буде краще насправді? Чому стільки галасу навколо?

З одного боку, якщо Бім стільки часу мешкав на вулиці, то звикати до обмеженої території і нових людей йому, псу вже немолодому, буде важко. Та й не знати, як він реагуватиме на нових людей, які щодня з ним комунікуватимуть. А з іншого - тварина постійно буде в теплі і нагодована.

А, може, йому й на вулиці холодно не було? І голодний він не ходив, адже лучани собаку знають і годують. Тільки от все одно якась небезпека від того, що пес сам по собі, є. А раптом від і справді буде в поганому настрої і кинеться, наприклад, на дитину, яка захоче його погладити. Ну хай навіть не покусає, але налякає. Теоретично таке ж може бути?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #СІМ_СОРОК. КОЛИ СОБАКА НЕ ДРУГ ЛЮДИНИ

Є центральна вулиця, де туди-сюди щодня ходить безліч людей. Отже, має бути гарантована безпека. Значить, питання щодо вуличних собак має бути врегульоване, і правила повинні стосуватися усіх без винятку. Якщо скарга на Біма була – була або причина, або чиясь особиста вигода…

Люди серйозно взялися вирішувати долю одного собаки. А таких на вулиці більш ніж один. Від людей йде багато слів, але мало дій. І, може, що на чиюсь думку для Біма – воля, те не зовсім воля для нього? Думаю, якби пес вмів говорити, він усім знайшов би відповідь. А так – нехай ця історія закінчиться добре для всіх.

… А тим часом у світі щогодини стається щось важливе.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
06 квітня 2024
27 березня 2024
07 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024
03 березня 2024
02 березня 2024
21 лютого 2024