Поділитись:

Українські міністри розповіли, що читають

Вівторок, 12 грудня 2017, 17:34
Українські міністри розповіли, що читають

Український інститут книги запустив у соціальних мережах флешмоб #читайукраїнське.

За умовами, на своїй сторінці необхідно написати кілька речень про нещодавно прочитану книжку українського видавництва і передати естафету іншим людям. Про свої книжкові смаки розповіли й українські політики, – пише Gazeta.ua.

Зокрема прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав, що читав бестселер професора Гарвардської бізнес-школи Клейтона М. Крістенсена "Дилема Інноватора".

"Ми майже не бачимо, наскільки складним є цей інструмент – інновації. Вони можуть підняти на космічні висоти, а можуть розбити вщент – у залежності від мети, з якою вони запроваджуються. І це також треба знати, бачити і вчитися. І я вчуся – на кращому досвіді, на яскравих прикладах – рідною мовою", – зазначив очільник уряду.

Міністр культури Євген Нищук поділився книгою "Як у тіні" про художника Георгія Якутовича. Перший віце-прем'єр-міністр та міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів читав "Читанку" Маркіяна Шашкевича.

Дехто з міністрів читає кілька книг одночасно. Віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко читає "Час Великої Гри. Фантоми 2079 року" Юрія Щербака і нотатки японського філософа Кенко-хоші "Нотатки знічев'я". Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про "Занепад влади" Мойсеса та "Виховання надзвичайної дитини" Курсінки.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін порекомендував "Польщу і Закарпаття" Даріуша Дембровського, "Розстріляне відродження. Поезія та проза" і "Евору" Віталія Портникова. Міністр молоді та спорту Ігор Жданов написав про книги "Спогади Павла Скоропадського", "Чому нації занепадають?", а також "Добробати".

"З жахом зрозумів, що з літа не прочитав жодної художньої книжки", – зазначив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань. Виклав книги "Транспортні коридори" власного авторства, "Національна транспортна стратегія України на період до 2030 року" та "Поглиблення відносин між ЄС та Україною: Що? Чому і як?".

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе розповів, що читає "Аеропорт" Сергія Лойка. Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів про роман "Лютеція" Юрія Винничука. Міністр освіти і науки Лілія Гриневич поділилася книгою Пасі Спілберга "Фінські уроки 2.0. Чого може навчитись світ з освітніх змін у Фінляндії".

Надрукувати
мітки:
коментарів