Поділитись:

Яких змін зазнала медична галузь в Луцьку (фото)

Понеділок, 18 грудня 2017, 17:15

На зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів Луцька та покращення медичного обслуговування населення з міського бюджету спрямували майже 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

У 2017 році суттєво зміцнили матеріальну базу та здійснили капітальні ремонти приміщень медичних закладів.

У березні цього року завершили розпочатий ще раніше капітальний ремонт третього поверху жіночої консультації комунального закладу "Луцький клінічний пологовий будинок".

Пізніше відремонтували і другий поверх. Адже коридор і кабінети перебували у незадовільному стані, ремонт у них не робили майже 40 років, із часу здачі в експлуатацію жіночої консультації. За кошти міського бюджету замінили систему водопостачання та опалення, освітлення, встановили нові двері, енергозберігаючі вікна, поклали плитку

На наступний, 2018 рік, передбачать кошти на ремонт першого поверху та підвального приміщення.

Також цьогоріч для пологового будинку за кошти міського бюджету придбали новий сучасний інкубатор японського виробництва, оснащений спеціальним монітором, датчиками контролю температури шкіри малюка та системою контролю температури і вологості всередині інкубатора. Обладнання для новонароджених та недоношених немовлят вартує 474 тисячі гривень.

У відділенні інтенсивної терапії новонароджених це уже восьмий інкубатор, розроблений за новітніми технологіями 2017-го року випуску. Минулого року за допомогою інкубаторів вдалося зберегти життя 433-м малюкам, а за 9 місяців 2017-го року врятовано 292-х немовлят.

Тож за кошти, виділені з міського бюджету, придбали рентгенівську трубку для ангіографічної установки в міську клінічну лікарню для проведення сучасних кардіохірургічних втручань вартістю 2,5 млн грн. Завдяки заміні трубки вдалося забезпечити безперервну роботу ангіографічної установки. Суть роботи її полягає у максимально швидкому виявленні ураженої судини та забезпеченні якнайшвидшого відтоку крові. Це має виняткове значення, оскільки відкриття закритої коронарної артерії та стентування в перші години інфаркту міокарда дозволяють врятувати життя пацієнту. За цей рік вже проведено 508 маніпуляцій з використанням ангіографа.

У центр первинної медико-санітарної допомоги закупили апарат ультразвукового дослідження вартістю 950 тис. грн. Він розширює можливості для діагностики захворювань, в першу чергу – раннього виявлення онкологічної патології, захворювань серцево-судинної системи, які є на сьогодні в "лідерах" причин інвалідності та смертності, особливо осіб працездатного віку. Апарат використовується для проведення УЗ-досліджень органів черевної порожнини, нирок, сечостатевої системи, серця, поверхневих і периферичних судин, судин головного мозку, скелетно-м'язової системи та інших органів.

У цей же медичний заклад придбали сучасні аналізатори для проведення лабораторних досліджень. Згідно з договорами із представництвами відомих фірм-виробників зі Швеції, Чехії та Італії, експлуатуватимуть обладнання на умовах пільгової оренди, вартість якої 1,5 гривні на рік. Відтепер проведення загальноклінічних, біохімічних та гематологічних досліджень гарантує точні результати.

Окрім цього, влітку операційний кабінет центру поповнили новим електрохірургічним апаратом, який використовується для проведення малих хірургічних операцій в умовах медичних закладів. Він призначений для проведення хірургічних втручань в амбулаторних умовах, дає можливість проводити косметологічні, гінекологічні, урологічні, офтальмологічні та інші мікрооперації – видалення бородавок, вірусних папілом, мозолів, судинних зірочок, пігментних невусів, зупиняти кровотечі.

У міську стоматологічну поліклініку придбали комп'ютерний стоматологічний томограф вартістю понад 1,3 млн грн. Це перший в Україні апарат, встановлений у комунальному медичному закладі. Він працює у 3D вимірі та дозволяє більш точно діагностувати багато стоматологічних захворювань. Дає можливість не лише діагностувати стоматологічні захворювання, а й підібрати правильну тактику лікування, проводити операції із вживлення штучних імплантів на більш високому рівні. Застосовується у випадках, коли не вдається встановити точний діагноз за допомогою традиційного обладнання. А це економить час та кошти пацієнтів.

До кінця року жителі 40-го мікрорайону матимуть змогу одержувати допомогу в новій амбулаторії по вул. Гордіюк. Тривають роботи й з реконструкції приміщення лікувального закладу на вул. Корольова. Кардинально поліпшилися після ремонту умови й у центрі первинної медико-санітарної допомоги №3.

У найближчих планах: ремонти приміщень медичних закладів, капітальні ремонти ліфтів, системи водопостачання, приміщень та прилеглих територій центрів медико-санітарної допомоги, придбання нових флюорографів для рентген-обстежень.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024
18 січня 2024
16 січня 2024