Поділитись:

Перед Різдвом у пункті пропуску "Ягодин" можливі черги

Вівторок, 19 грудня 2017, 10:51

Ще вчора, 18 грудня, чергу вантажних автомобілів на виїзд з України у пункті пропуску "Ягодин" вдалося ліквідувати. Митні формальності щодо експортних вантажів, які очікували в цій черзі, завершені. Автоперевізники рушили до європейських точок призначення відповідно до укладених з експортерами договорів.

Про це інформує Волинська митниця ДФС.

1-11 грудня пункти видачі дозволів Державної служби України з питань безпеки на транспорті масово видали 5 тисяч одноразових дозволів на поїздку по території Польщі при виконанні перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні. Це спричинило рекордну для 2017 року чергу вантажівок у пункті пропуску "Ягодин" в напрямку виїзду з України. У дні пікового навантаження вона сягала 20 км.

Волинська митниця ДФС, аналізуючи досвід попередніх років, прогнозує можливе утворення черг у пункті пропуску "Ягодин" тепер уже у напрямку в'їзду в Україну. Адже усі українські міжнародні перевізники, які масово завершують цьогорічні зовнішньо-економічні контракти, будуть намагатися повернутися з Республіки Польща до Різдва Христового за григоріанським календарем (25 грудня).

Зі слів начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького, згідно з технічними характеристиками та міжнародними договорами з суміжною стороною, максимально допустима здатність пункту пропуску "Ягодин" для вантажних автомобілів в режимі "імпорт" (так само, як для "експорту") становить 200 одиниць за зміну (400 за добу). Тож він закликає водіїв до ретельного планування зворотних з Польщі рейсів, в тому числі – через постійний моніторинг сервісу Державної прикордонної служби України КОРДОН ONLINE.

"Камери спостереження прикордонників працюють у реальному часі і можуть допомогти обрати найоптимальніший з точки зору очікування маршрут повернення в Україну через існуючі на українсько-польській ділянці кордону пункти пропуску. Зі свого боку, Волинська митниця ДФС й надалі вживатиме усіх можливих заходів для забезпечення ритмічності митних процедур", – додав Віктор Кривіцький.

Надрукувати
мітки:
коментарів