Поділитись:

Рятувальники нагадали лучанам правила поведінки під час свят

Середа, 20 грудня 2017, 18:18
Рятувальники нагадали лучанам правила поведінки під час свят

Палаци культури, клуби, шкільні та дитячі установи, оселі лучан прикрасять новорічні ялинки – неодмінні атрибути зимових свят.

Однак при недотриманні елементарних вимог правил пожежної безпеки лісові красуні можуть зіпсувати святковий настрій. У зв'язку з цим Луцький міськрайонний відділ управління ДСНС України у Волинській області нагадує головні правила пожежної безпеки під час підготовки та святкування новорічних та Різдвяних свят, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Під час організації та проведення заходів, пов'язаних із новорічними святами, слід насамперед дотримуватись однієї важливої умови: якщо у святкуванні беруть участь понад 50 осіб, то потрібно використовувати приміщення, що забезпечені не менш як двома евакуаційними виходами, які не мають на вікнах глухих ґрат і розташовані не вище другого поверху в будівлях з перекриттями з горючих матеріалів.

Перед початком заходів треба ретельно оглянути приміщення стосовно протипожежного стану і переконатись у повній їх готовності. Зокрема: в забезпеченості потрібною кількістю первинних засобів пожежогасіння, справності засобів зв'язку, пожежної автоматики і сигналізації.

Не дозволяється:

  • заповнення приміщень людьми понад установлену норму;
  • зменшення ширини проходів між рядами; установка в проходах додаткових крісел, стільців, тощо;
  • повне відключення під час спектаклів або вистав світла;
  • використання віконниць для затемнення; проведення вогневих та інших пожежонебезпечних робіт, а також включення в програму (сценарій) номерів (вистав) з використанням вогневих ефектів.

Особливу небезпеку виникненню пожежі та травмуванню людей становить використання піротехнічних засобів. Тому рятувальники звертаються до батьків із проханням не дозволяти дітям пустощів з піротехнічними виробами.

Надрукувати
мітки:
коментарів