Поділитись:

Тарифи на опалення можуть зрости на 80% з наступного сезону

Середа, 02 березня 2016, 16:46

З наступного опалювального сезону ціна на опалення для українців може зрости на 80 %.

Подорожчання тарифів на тепло відбудеться після того, як Уряд прийме рішення про нові ціни на газ для теплокомуненерго. Про це заявив глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк, – повідомляє видання Епіграф Україна.

Згідно з чинною процедурою, Кабмін вже спізнюється з прийняттям нових цін для теплокомуненерго для їх впровадження в дію з 1 квітня.

"Тому ми будемо пропонувати, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону", – пояснив Вовк.

За його оцінкою, після підвищення вартості газу для теплокомуненерго тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80 %.

"Згідно з підписаним торік меморандумом з МВФ, потрібно переглянути ціну до 1 квітня. Досягти 75 % імпортного паритету для населення і теплокомуненерго ... з 1 квітня, я думаю, що верхня ціна (7 188 гривень за тисячу кубометрів) незначно впаде відсотків до 10, а нижня ("соціальна") – виросте до 5 500 гривень (з ПДВ) ", – сказав глава НКРЕКП.

Раніше ми повідомляли, що з квітня прогнозують збільшення "соціального" тарифу на газ на 53 %.

Надрукувати
мітки:
коментарів