Поділитись:

Виховувати українців для легалізації зброї потрібно зі школи, - луцький поліцейський

Субота, 23 грудня 2017, 14:00

На думку керівника Луцького міськвідділку поліції Олега Кічука поки що населення України не готове до легалізації короткоствольної зброї. Натомість голова Спілки власників зброї Волині, член виконкому Луцької міської ради Ігор Алексєєв вважає, що держава затягує цей процес, не створивши ефективну правоохоронну систему. Хоча у багатьох людей уже є нелегальна зброя.

Про це говорили 22 грудня під час ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд. LIVE".

Олег Кічук зазначив, що у перспективі певним групам населення можливо дозволити купівлю короткоствольної зброї. Цей процес не одноденний, а займе близько десятиріччя.

"На даний час на мою думку населення не готове", - зазначив Кічук.

Свою думку Олег Кічук аргументує тим, що чимало громадян трактує законодавство так, як вигідно. Однак, якщо і розпочинати процес, то з громадського обговорення, створення експертного кола та зміни ставлення громадян до зброї. При цьому починати цей процес потрібно з інформування у школі.

Ігор Алексєєв нині не бачить зацікавленість держави у зрушенню цього процесу. Натомість він каже, що має бути відповідна соціальна реклама, збільшення довіри до поліції.

"Є дуже багато людей, які володіють короткоствольною зброєю незаконно і носять при собі. Якщо він скоїть злочин, він його скине. Якщо він це зробить за допомогою зареєстрованої, то по картотеці таку людину можна знайти за 15 хвилин", - зазначив Ігор Алексєєв.

Надрукувати
мітки:
коментарів