Поділитись:

Міністр назвав зарплату, яка втримає українців від заробітчанства

Неділя, 24 грудня 2017, 08:10
Міністр назвав зарплату, яка втримає українців від заробітчанства

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко вважає, що підняття зарплати до 16 тисяч гривень втримає українців від трудової міграції, передає РБК.

"Офіційні цифри щодо працюючих українців за кордоном ми орієнтовно можемо помножити на п'ять, тільки в Польщі працює понад мільйон. Невелика різниця у зарплаті в Україні порівняно з європейською дасть можливість нікуди не їхати. Працівник, який їде до Польщі, отримує зарплату - ‎800-1000 євро, або 25-30 тисяч гривень. Але має додаткові витрати на житло, транспорт, тощо. Вважаємо, якщо в середньому зарплата підніметься до 16 тисяч гривень, це дасть можливість втримувати людей в Україні", - зазначив віце-прем'єр.

Він також наголосив на важливості правильно усвідомлювати потенціал трудових ресурсів в Україні.

"У нас 24 мільйони працездатного населення, серед яких 8 млн - чоловіки, 16 млн - жінки. На нещодавньому форумі регіонального розвитку я наголосив на необхідності будувати дитсадки, аби звільнити жінок із домогосподарської роботи. Сьогодні черга в дитсадки складає понад 52 тисячі місць, тому жінки вимушені виховувати дітей удома. У цій категорії можемо знайти трудовий ресурс. Ще одна ніша трудового потенціалу - люди з інвалідністю. Маємо розвивати абсолютно інший рівень інклюзії. Адже величезна кількість людей цього потребують, і вони можуть працювати", - підкреслив Зубко.

Надрукувати
мітки:
коментарів