Поділитись:

У Луцьку підсумували конкурс громадських ініціатив, на який витратили півмільйона гривень

Середа, 02 березня 2016, 17:37
У Луцьку підсумували конкурс громадських ініціатив, на який витратили півмільйона гривень

В обласному центрі Волині 2 березня підбивали підсумки конкурсу громадських ініціатив, запровадженого минулого року.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко розповів, що конкурс громадських ініціатив запровадили, щоб люди безпосередньо могли впливати на місто. Вони могли подати свої ідеї на суму 50 тисяч гривень за умови 5-тисячного співфінансування авторів. Загальний кошторис конкурсу склав півмільйона гривень, – зазначає видання Волинський інформаційний портал.

Загалом лучани подали 71 ініціативу. Частина з них була майже фантастичною, скажімо, загнати річку Сапалаївку під землю, а зверху облаштувати вільні земельні ділянки для будівництва.

Утім, були й цілком реальні ідеї. Найбільше з них стосувалися благоустрою, багато проектів мали соціальне спрямування або ж передбачали облаштування зон активного відпочинку.

У підсумку п'ятдесят ініціатив допустили до голосування. Виграли дванадцять ініціатив. Усі товари для них закуповували через систему електронних закупівель.

Так, на луцькій вулиці Чорновола, 22 встановили дитячий ігровий комплекс "Замок". Оскільки погодні умови не сприяли, то там лишилося тільки викласти гумове покриття.

Ще одна ініціатива – "Бандера square", у рамках якої встановили креативні лавочки на перетині вулиць Винниченка і Степана Бандери в Луцьку. На це витратили 45 тисяч гривень із міського бюджету і п'ять тисяч гривень співфінансування.

Ініціатива "Зробимо Луцьк доступним" передбачала оснащення тролейбусів зовнішніми оповіщувачами. На сьогодні придбали 42 такі пристрої. Обладнано на цей час 39 тролейбусів, ще на трьох обладнання встановлять після їх ремонту.

Також у рамках конкурсу реалізували ініціативу з ремонту комунального помешкання, де живе сім'я з двома інвалідами – на вулиці Холмській, 10. Тут вставили двері та вікна, облаштували веранду.

Ініціатива мешканців будинку на вулиці Гончара, 7 полягала в облаштуванні спортивного майданчика. Нині там встановили все, крім футбольних сіток, бо завадили погодні умови. Загалом же там можна буде грати у баскетбол, волейбол, футбол.

Ініціатива "Озерний вітер" передбачала частковий ремонт помешкання, де займаються діти, відбуваються зустрічі і майстер-класи, психологічна реабілітація діток воїнів АТО. Зауважимо, що це будинок Юрія Покальчука, який віддав помешкання активістам.

Аж дві ініціативи стосувалися облаштування дитячого майданчика на вулиці Зацепи, 3. Одна передбачала облаштування зони для активного відпочинку дітей, а інша – встановлення ігрового комплексу. Через погодні умови ініціативи реалізовані не до кінця, втім за сприятливих умов їх завершать.І

ніціатива "Яблуневий сад" на Рівненській, 24 теж реалізована. Тут висадили дерева та кущі, встановили альтанку, ігровий комплекс.

Проект "Використання альтернативних та відновлюваних джерел енергії" передбачав облаштування дворів на вулиці Кравчука, 26, 26а, 26б, 28, 32 світлодіодним освітленням.

А на вулиці Чорновола, 2а в рамках ініціативи виклали бруківку з бетонних елементів.

Натомість одна ініціатива так і не була реалізована. Мова про історичний фестиваль "Історія Лучеська". З міського бюджету виділили гроші на придбання фарби для графіті, яке мало би прикрасити стіну в центрі Луцька. Натомість стіна так і залишилася в первісному стані, а у віддалених районах з'явилося кілька графіті.

Автор ініціативи Володимир Бут-Гусаїм виправдовувався, мовляв, через критику фестиваль перейменували і вибрали інші локації, де й розмістили чотири графіті. Коли потепліє, Бут-Гусаїм обіцяє розмалювати ще п'ять стін.

До слова, з 21 березня стартує новий конкурс громадських ініціатив із бюджетом у півмільйона гривень. Тож охочі лучани можуть подавати свої пропозиції.

Надрукувати
мітки:
коментарів