Поділитись:

Яким буде парк 900-річчя Луцька: план реконструкції (фото)

Вівторок, 26 грудня 2017, 18:16

Представникам міської влади, депутатам, бізнесменам та громадськості міста презентували проект масштабної реконструкції парку імені 900-річчя Луцька.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

У заході взяли участь перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, заступники міського голови Костянтин Петрочук та Олександр Рачков, директор КП "Парки та сквери м. Луцька" Богдан Феденчук, представники бізнесу, меценати та небайдужі лучани, що мешкають у прилеглих до парку мікрорайонах міста.

Як зазначив Ігор Поліщук, парк імені 900-річчя Луцька відрізняється від центрального парку розмірами та особливостями ландшафту. Основна його проблема – відсутність благоустрою та умов для комфортного відпочинку лучан. У парку немає освітлення, лавочок, смітників, твердого покриття.

"До реалізації проекту плануємо долучити представників соціально відповідального бізнесу. Уже зараз до реконструкції цього парку готові долучитися деякі луцькі підприємці. Концепція обговорюватиметься протягом місяця. Затверджуватимуть її з урахуванням усіх пропозицій та зауважень, аби зробити це місце максимально комфортним для жителів усіх вікових категорій нашого міста", – додав він.

Потому концепцію розвитку парку презентував присутнім розробник проекту, архітектор із Києва Володимир Власенко. З його слів, у парку передбачено вісім зон відпочинку, зокрема три дитячі майданчики, зона барбекю, зони харчування для дітей та дорослих, зони релаксації та пляжного відпочинку. Також будуть облаштовані місця для прогулянок пішки, місця відпочинку мам із дітками, зони для вигулу домашніх тварин та спеціальне місце проведення культурно-масових заходів. Учасники заходу мали можливість побачити, який вигляд матимуть ці об'єкти.

Костянтин Петрочук додав, що, окрім цього, у парку обов'язково будуть встановлені туалети та очисні споруди, які очищуватимуть воду річки Сапалаївка. Вони будуть розміщені відповідно до місця розташування комунікацій.

Також наступного року у парку планують висадити алею ялинок.

За чистотою та порядком у парку стежитимуть працівники муніципальної варти та КП "Парки і сквери міста Луцька".

Зі слів Костянтина Петрочука, частину коштів за необхідності буле виділено із міського бюджету, а до реалізації залучать місцевих підприємців. Після обговорення буде сформовано кошторис, а сам проект реалізації, ймовірно, відбудеться у три етапи. Свої звернення, пропозиції та зауваження щодо концепції потрібно надсилати в управління містобудування та архітектури упродовж наступного місяця.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
10 березня 2024
06 березня 2024
22 лютого 2024
12:51
19 лютого 2024
14 лютого 2024
09 лютого 2024
11:08