Поділитись:

У ЛНТУ розповіли, чи конкуруватимуть зі СНУ через прикладну лінгвістику

Середа, 27 грудня 2017, 15:35

На кафедрі української мови та іноземної лінгвістики Луцького НТУ в 2018 році відкриють нову спеціальність "035 – Філологія (прикладна лінгвістика)".

Презентація спеціальності відбулася у стінах ЛНТУ у середу, 27 грудня.

Зі слів ректора Петра Савчука, факультет активно взаємодіятиме із комп'ютерними технологіями. Саме тому студенти матимуть перевагу при працевлаштуванні.

Ректор ЛНТУ Петро Савчук><span class=Ректор ЛНТУ Петро Савчук

За 4 роки навчання, дипломований бакалавр матиме такі базові дисципліни як практичний курс англійської мови, практичну граматику та фонетику, основи веб-дизайну, системне програмування, порівняльну граматику та ін. До того ж вивчатиме німецьку мову та факультативно польську.

Студенти спеціальності зможуть стажуватися у Люблінському технічному університеті у Польщі, Університеті Бірмінгему у Великобританії, Саксіонському університеті прикладних наук у Нідерландах, Вищій школі Східна Вестфалія-Ліппе в Німеччині та інших.

Про переваги спеціальності розповідала кандидат філологічних наук, завідувач кафедри української та іноземної лінгвістики Оксана Смаль, доктор педагогічних наук, професор кафедри української та іноземної лінгвістики Олена Ковальчук, декан кафедри обліку і фінансів Алла Московчук, завідувач кафедри комп'ютерних технологій Ігор Андрущук та волонтер Корпусу Миру Джейсон Маккрола.

Волонтер Корпусу Миру Джейсон Маккрола><span class=Волонтер Корпусу Миру Джейсон Маккрола

Ректор вузу зауважив, що конкуренції із гуманітарним університетом, яким є СНУ ім. Лесі Українки, не буде, адже специфіка нової спеціальності в ЛНТУ значно відрізняється.

"Дійсно, це (СНУ – ред.) флагман по лінгвістиці, філології в області. Ми не будемо ніколи претендувати на такі лаври і навіть намагатися їх доганяти, бо це їхня ніша – власне класична гуманітарна", – зауважив ректор.

Та додав, що в технічному вузі є потужний "ІТ-шний" факультет, де є повна гамма спеціальностей від кібербезпеки, до програмування і інженерії. І саме на вдосконалення робіт цього факультету й буде направлена нова спеціальність.

Точну вартість навчання на новій спеціальності ще не назвали, проте запевняють, що орієнтуватимуться на ринкову ціну. Також вказують, що ліцензійний обсяг становитиме 50 місць, держзамовлення – 10 місць.

Завідувач кафедри української та іноземної лінгвістики Оксана Смаль><span class=Завідувач кафедри української та іноземної лінгвістики Оксана Смаль

Професор кафедри української та іноземної лінгвістики Олена Ковальчук><span class=Професор кафедри української та іноземної лінгвістики Олена Ковальчук

 Завідувач кафедри комп'ютерних технологій Ігор Андрущук><span class= Завідувач кафедри комп'ютерних технологій Ігор Андрущук

Декан кафедри обліку і фінансів Алла Московчук><span class=Декан кафедри обліку і фінансів Алла Московчук

Надрукувати
мітки:
коментарів