Поділитись:

Переміщувати банківські метали через митний кордон стало простіше

Четвер, 28 грудня 2017, 11:51

Національний банк пом'якшив вимоги до процедури переміщення банківських металів через митний кордон України.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

По-перше, НБУ скасував вимогу щодо наявності індивідуальних ліцензій Національного банку України на вивезення фізичною особою банківських металів вагою, що перевищує 500 г. Дозвіл на вивезення банківських металів в такому обсязі буде можливий за умови письмового декларування митному органу та на підставі документів, що підтверджують придбання цією особою банківських металів в уповноважених банках та/або Національному банку в повному обсязі.

По-друге, скасовується вимога щодо необхідності отримання юридичними особами спеціального дозволу Національного банку на ввезення банківського металу, виготовленого нерезидентом за договором про перероблення давальницької сировини, якщо ці банківські метали в повному обсязі продаються Національному банку. Достатньо лише наявності договору, на підставі якого здійснювалась переробка, а також договору на поставку банківських металів Національному банку.

Зазначені кроки сприятимуть спрощенню та удосконаленню порядку переміщення банківських металів через митний кордон України.

Надрукувати
мітки:
коментарів