Поділитись:

Волинські антимонопольники викрили аферу з кефіром

П'ятниця, 29 грудня 2017, 10:37

У супермаркетах Луцька на цінниках та касових чеках до продукту кефірного виробництва ТОВ "Молочний Дім" (ТМ "Лактонія") застосовували назву "кефір".

Про це повідомляє Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Антимонопольники виявили випадки розміщення учасниками ринку у супермаркетах на цінниках та касових чеках до продукту кефірного виробництва ТОВ "Молочний Дім" (ТМ "Лактонія"), м.Павлоград Дніпропетровської обл., твердження "кефір". Це вводило в оману покупців та могло вплинути на їх намір придбати саме цей товар та призвести до нечесних переваг у конкуренції.

Під час покупки продукту кефірного з лактулозою "Лактонія кефірна" цього виробника покупець помилково вважав, що придбав "кефір", адже відповідно до нормативних вимог та вимог ДСТУ 4417:2005 "кефір" та "продукт кефірний" є різними видами продукції із різними споживчими властивостями.

Тож Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов'язав вжити заходи щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції і закликав покупців уважно дивитись, який товар купляють: "кефір" чи "продукт кефірний".

Всі суб'єкти господарювання повідомили відділення про те, що рекомендації взяті до уваги, внесенні зміни в цінники та чеки, та зобов'язались в подальшому не порушувати законодавство щодо поширення інформації, що вводить в оману.

Надрукувати
мітки:
коментарів