Поділитись:

Гунчик пригрозив "Волиньгазу" перевіркою від Антимонопольного комітету

Четвер, 03 березня 2016, 12:22
Гунчик пригрозив «Волиньгазу» перевіркою від Антимонопольного комітету

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик пригрозив "Волиньгазу" Антимонопольним комітетом через ставлення до боргів "Луцьктепла".

Про це стало відомо сьогодні, 3 березня, під час засідання обласного Антикризового енергетичного штабу, – інформує видання Слово Волині.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев повідомив, що ситуація на ДКП "Луцьктепло" зараз вкрай складна, хоч і є певні покращення.

Так, якщо з 1 січня підприємство повинне було усі отримані кошти перераховувати НАК "Нафтогаз України", то віднедавна "Луцьктепло" 47 % заробленого може залишати у себе і відповідно – витрачати на погашення боргів.

Зі слів посадовця, заборгованість за природний газ перед НАК "Нафтогаз України" наразі становить близько 20 мільйонів гривень і вона має тенденцію до зниження.

Ще 12 мільйонів гривень становить борг перед ПАТ "Волиньгаз" за розподіл і транспортування газу за січень. Частково цей борг міська влада сподівається погасити за рахунок нарахування пільг та субсидій. Виконувач обов'язків директора комунального підприємства Валентина Малютіна також додала, що з 24 лютого "Волиньгазу" було перераховано 2 мільйони гривень.

Борг перед "Волиньобленерго" – 2,4 мільйона гривень.

Тарас Яковлев звернувся до голови облдержадміністрації з проханням сприяти погашенню постійного боргу державних установ за тепло, а це – близько 7 мільйонів гривень. Також посадовець просить про взаємозалік боргів.

Голова ОДА Володимир Гунчик своєю чергою наголосив на тому, що до 10 березня хоче отримати інформацію щодо стану розрахунків "Луцьктепла" перед постачальниками, а також щодо боргу споживачів. Детальний звіт про стан підприємства очільник області хоче отримувати кожні три місяці.

Водночас у ПАТ "Волиньгаз" стверджують, що ситуація на теплопостачальному підприємстві зовсім не така, як її описує заступник міського голови.

Зокрема, заступник голови правління "Волиньгазу" Андрій Карпомиз зауважив, що наразі є домовленості щодо розщеплення лише 10 % боргу, тому за березень підприємство просто не зможе розрахуватись. Чоловік каже, що теплопостачальні підприємства Ковеля та Нововолинська мають значно кращі показники розрахунків, тому "Луцьктепло" таки можуть відключити від постачання газу.

У відповідь голова ОДА попросив газовиків "не лякати його відключеннями".

"Лякати мене тим, що ви когось виключите не треба, дивіться, щоб не виключили вас. До вас ще Антимонопольний комітет прийти може, бо ви займаєте монопольну позицію на ринку", – наголосив Володимир Гунчик та додав, що ситуацію на луцькому підприємстві він розбере "до кісточок".

Про те, що борги "Луцьктепла" суттєво шкодять надавачам інших послуг заявив й представник ПАТ "Волиньобленерго". Зі слів комерційного директора підприємства Дмитра Іванова, збитки, які завдають борги комунального підприємства, перевищують зарплатний фонд "Волиньобленерго". І це при тому, що теплопостачальні підприємства інших міст області мають значно кращі розрахунки за електроенергію.

Надрукувати
мітки:
коментарів