Поділитись:

Порошенко підписав указ про створення "нових" судів

П'ятниця, 29 грудня 2017, 16:57

Президент Петро Порошенко підписав укази про ліквідацію та створення місцевих судів в Україні та закликав юристів-науковців і адвокатів до активної участі в конкурсах на посади суддів.

Про це інформує Адміністрація Президента.

У рамках стратегії судової реформи, затвердженої відповідним указом, а також на виконання вимог Закону "Про судоустрій та статус суддів", до підписання пропонуються укази щодо реорганізації системи правосуддя, зокрема ліквідації, створення те реорганізації певних судів. Це стосується як місцевих судів, так і судів апеляційної інстанції.

Будуть створені Окружні господарські суди, замість судів у районах також будуть створені окружні суди. Також ліквідовуються та створюються певні суди у великих містах задля організаційної та фінансової оптимізації.

"Насправді, це є другий етап судової реформи. Першій етап завершено, як я і обіцяв, формуванням нового Верховного Суду, який був створений за допомогою безпрецедентно прозорого конкурсу, завдяки великій роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради правосуддя та за активної участі громадськості",– підкреслив Петро Порошенко.

Президент також повідомив, що зараз відбувається процес ліквідації, реорганізації та створення нових судів і заповнення посад суддів людьми, які проходять систему оцінювання, заповнюють необхідні декларації, проходять антикорупційну перевірку.

Він підкреслив, що нові суди будуть формуватися на абсолютно прозорому конкурсі.

Під ліквідацію потрапить і Луцький міськрайонний суд, натомість створять Луцький окружний суд Волинської області в Луцькому районі, місті Луцьку Волинської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ОФІЦІЙНО ВІДКРИЛИ БУДИНОК ПРАВОСУДДЯ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів