Поділитись:

Наглядова рада ЛНТУ підбила підсумки роботи за рік

П'ятниця, 29 грудня 2017, 17:40

У ЛНТУ презентували всі напрацювання, які зробили за рік разом із наглядовою радою.

У наглядовій раді напрацьована ціла дорожня карта щодо прийому студентів на практику на підприємства членів ради. Про це сказав ректор ЛНТУ Петро Савчук 29 грудня під час прес-конференції.

На прес-конференції були присутні і члени наглядової ради, колишні випускники ВНЗ: директор будівельної компанії "Інвестор" Андрій Разумовський та директор "Західної нафтової групи" Юрій Корецький.

"Я би хотів зберегти те найкраще, що зробив Віктор Божидарнік (попередній ректор ЛНТК – К.)", сказав Петро Савчук.

Втім Петро Савчук наголосив, що університет має ще багато проблем, які планують вирішити. Відтак їм вдалось залучити 500 тисяч гривень на розвиток матеріально-технічної бази і планують зробити частково ремонт Будинку офіцерів та поміняти вікна в головному корпусі, зробити частину документації, щоб можна було претендувати на грантову складову тощо.

Зі слів Петра Савчука, їм нарешті вдалось закрити повністю питання боргів перед ДКП "Луцьктепло" та вдалось отримати суттєву фінансову підтримку від облради. Адже депутати упродовж двох років виділили ЛНТУ півтора мільйона гривень через програму підтримки обороноздатності.

"Ми пишаємося, що ми змогли зробити перші кроки щодо потужних грантових проектів", – зауважив ректор.

Він додав, що буде зроблено певні кроки і європейські митники вчитимуть наших митників культури і технологічних аспектів митної справи. Дотичними до цього процесу будуть і студенти політеху. Також будуть ще два проекти: "Україна-Білорусь" щодо центру кар'єри і спільний із Брестським університетом. Напрацьовуватимуть середовище, яке буде надавати послуги в сфері аудиту і розвитку бізнесу.

Окрім того, в планах університету є й створення нових спеціальностей, затребуваних на ринку праці.

"В планах є переконати Міністерство агрополітики, щоб передали на баланс санаторій в Журавичах, щоб створити там для учасників АТО і тих студентів, які навчаються на військово-обліковій спеціальності, відповідну базу", – сказав Петро Савчук.

Як зауважив ректор, чимало студентів, наприклад, таких спеціальностей, як "Облік й аудит" чи "Фінанси", є затребуваними на ринку праці. Та й загалом зі всього вишу 50 % - 80 % студентів успішно працевлаштовуються.

Надрукувати
мітки:
коментарів