Поділитись:

У Луцьку відкрили кафе, де готують хачапурі по-мегрельськи та кубдарі з м’ясом

Четвер, 03 березня 2016, 19:11

Новий заклад грузинської кухні "Кетілі Пурі" (у перекладі з грузинської – "добрий хліб") відкрили в Луцьку на вулиці Набережній, 2.

Це – у новій багатоповерхівці, що поблизу школи № 3, неподалік повороту на вулицю Ковельську, – пише видання Таблоїд Волині.

Новий заклад – не стільки кафе, скільки пекарня. Власне, про це свідчить і вивіска "Грузинська пекарня" над входом. Елемент кафе – кілька столиків для відвідувачів. Окрім випічки тут готують каву і чай, реалізують соки та газовані напої. Жодного алкоголю – навіть грузинського вина – немає.

Власниця і шеф-кухар закладу Світлана Арутюнян спеціально їздила у Грузії за секретами їхньої національної кухні><span class=Власниця і шеф-кухар закладу Світлана Арутюнян спеціально їздила у Грузії за секретами їхньої національної кухні

Печуть близько 10 видів випічки. "Є хачапурі по-мегрельськи, хачапурі по-аджарськи, робимо кубдарі з м'ясом – зі свининою, з куркою, з яловичиною. Кілька видів хліба – з часничком і спеціями, з кропом та сиром сулугуні. Продаємо також грузинські соуси", – розповідає власниця пекарні Світлана Арутюнян.

Випічку тут називають "лєпьошка". 300-грамова лєпьошка з м'ясом чи сиром коштує 20 гривень. Хачапурі по-аджарськи, яке готується на замовлення і споживається гарячим – 45 гривень (400 грам). Бездріжджовий хліб з цільнозернового борошна – 10 гривень (350 грам). Лєпьошка хліба з зеленню і сиром – 15 гривень (600 грам).

«Лєпьошкі» коштують від 10 до 20 гривень – залежно від начинки><span class=«Лєпьошкі» коштують від 10 до 20 гривень – залежно від начинки

"Фішка" закладу – напівкругла піч, зроблена за принципом грузинської печі "тоне": у ній лєпьошки і самса печуться приліпленими до стінок в середині печі.

Господиня пекарні – волинянка з вірменським корінням Світлана Арутюнян. Зізнається: хоч і отримала освіту юриста, але постійно душа лежала до іншої сфери. Ще раніше жінка відкрила схожу міні-пекарню у Ковелі. "Хочеться готувати і продавати щось таке, що не боїшся дати своїй дитині", – каже власниця.

Невдовзі у закладі планують подавати хінкалі та грузинські солодощі><span class=Невдовзі у закладі планують подавати хінкалі та грузинські солодощі

Вона ж працює у пекарні шеф-кухарем. Для цього навіть спеціально їздила у Грузію, вивчала особливості і секрети національної кухні.

У планах "Кетілі пурі" – робити хінкалі, грузинські солодощі, оригінальний лимонад, соуси власного виробництва, і навіть перші страви.

Від четверга, третього березня обіцяють увести послугу доставки, яка коштуватиме 15 гривень, а у разі замовлення на 100 гривень і більше буде безкоштовною.

«Кетілі Пурі» у перекладі з грузинської означає «добрий хліб»><span class=«Кетілі Пурі» у перекладі з грузинської означає «добрий хліб»

Заклад щойно відкрився, а на випічку – уже попит><span class=Заклад щойно відкрився, а на випічку – уже попит

Надрукувати
мітки:
коментарів