Поділитись:

До 2023 року в українські аеропорти інвестують майже 9 мільярдів гривень

П'ятниця, 04 березня 2016, 19:48
До 2023 року в українські аеропорти інвестують майже 9 мільярдів гривень

Кабінет Міністрів України затвердив державну цільову програму розвитку 17 аеропортів до 2023 року. Загальна сума інвестицій – 8,697 мільярда гривень.

Як інформує портал "ДЕЛО", ще близько 1,2 мільярда гривень надійдуть від приватних інвесторів для забезпечення розвитку об'єктів інфраструктури аеропортів, що не відносяться до аеродромних.

Згідно з програмою передбачається розділити комплекси споруд та об'єктів аеропортів на аеродроми (аеродромні об'єкти) й об'єкти, що не належать до таких з визначенням їх балансоутримувача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІДЕЯ СТВОРЕННЯ У ЛУЦЬКУ АЕРОПОРТУ ЗРУШИЛА З "МЕРТВОЇ ТОЧКИ"

Аеродроми будуть об'єднані в єдину державну мережу, причому туди увійдуть аеродроми як державної, так і комунальної форми власності. Всі вони будуть передані до сфери управління Мінінфраструктури, а господарське управління буде закріплено за держпідприємствами, визначеними міністерством.

При цьому наголошується, що в держвласність будуть повернуті аеродроми аеропортів Дніпропетровськ, Київ (Жуляни), Харків, Одеса, Донецьк, Сімферополь.

Передбачається, що в результаті реалізації державної цільової програми загальний пасажиропотік аеропортів до 2023 року виросте до 24,3 мільйона осіб на рік (більш ніж вдвічі більше, ніж у 2015 році), а пропускна спроможність аеропортів зросте вдвічі.

Крім того, час на наземне обслуговування кожного повітряного судна скоротиться до 35-40 хвилин, значно зросте транзитний авіаційний потенціал України, активізується державно-приватне партнерство по утриманню та експлуатації аеропортів.

Також очікується, що частка виручки від неавіаційної діяльності виросте до 40 % в структурі загальних доходів аеропортів, а кількість лоукостів збільшиться приблизно до 30 % частки від загального обсягу ринку авіаперевезень України.

Надрукувати
мітки:
коментарів