Поділитись:

Увага, батьки на дорогах!

Четвер, 11 січня 2018, 07:40

Поведінка батьків на дорозі часом може довести до справжнього вибуху емоцій. Бо вони не просто, перепрошую, туплять, як учасники дорожнього руху. Вони туплять, наражаючи на небезпеку свою дитину, навчаючи її поганим манерам.

У Луцьку, певно, тільки сліпі водії (тобто таких немає) не ставали свідками ситуацій, коли молоді батьки (чого гріха таїти, це у моїй пам'яті, переважно, жінки), лялякаючи по телефону, виштовхують возик з малям на дорогу або тягнуть дитину за руку. Вони часто навіть не дивляться на дорогу, ніби "зебра" чи перехід на "зелений" світлофор надає їм суперзахист.

Та це так далеко від істини і тисячі нещасних випадків тому підтвердження. Колись у далекому майбутньому, коли нашими автомобілями керуватимуть автоматичні системи, ймовірність ДТП впаде до 0,01%. Але доки автомобілями керують люди, потрібно пам'ятати про цей фактор – люди помиляються. Навіть тверезі, навіть досвідчені, навіть якщо ви праві – пішохід повинен пересвідчитися у тому, що водій його побачив, він гальмує.

Інша ситуація, яка викликає не менший подив – дитина на руках у мами на передньому сидінні. По-перше, місце пасажира на передньому сидінні безпечним не назвеш. У випадку небезпеки, водій автоматично буде захищати свою позицію і під роздачу може потрапити саме той, хто поруч. Тому найбезпечнішим місцем буде крісло позаду водія.

По-друге, таких дітей не захищає пасок безпеки. Що робиться з людьми, які не захищені паском, показує будь-який краш-тест.

Тому будьте розумніші, ви потрібні своїм дітям!

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів