Поділитись:

Волиняни почали звітувати про доходи за 2017 рік

П'ятниця, 12 січня 2018, 09:03

Волиняни, котрі торік отримали доходи, з яких не сплачено податки, вже активно цікавляться особливостями заповнення податкової декларації, та звітуються про отримані торік доходи.

Відтак, 17 волинян вже скористалися можливістю заповнити і подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2017 рік, – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Перші громадяни-декларанти звернулися до податкових інспекцій за місцем своєї реєстрації, як це передбачає закон, та прозвітувалися про отримані минулого року доходи у вигляді спадщини, оренди та продажу майна тощо.

Отож, волинянам, котрі у 2017 році отримали доходи, з яких не сплачено податки, варто обов'язково спланувати візит до податкової інспекції до 1 травня 2018 року з тим, щоб виконати конституційний обов'язок – подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

До речі, цього року така декларація подається за оновленою формою, яку можна отримати у фахівців Центрів обслуговування платників.

До доходів, які згідно законодавчих вимог підлягають обов'язковому декларуванню, належать:

  • доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;
  • доходи від особи, яка не є податковим агентом (зокрема від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);
  • спадок від осіб, які не є членами сім'ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім'ї першого ступеня споріднення;
  • доходи від продажу інвестиційних активів;
  • іноземні доходи.
Надрукувати
мітки:
коментарів