Поділитись:

"бомби уповільненої дії", або Небезпечні іграшки для дітей

Понеділок, 15 січня 2018, 07:40

Цікаво за якими критеріями більшість батьків вибирають іграшки своїм дітям? На що першочергово звертають увагу?

Зрозуміло, що не кожна сім'я може дозволити для свого чада дорогу іграшку. Втім чи завжди ціна відповідає якості?

Якщо у випадку з дешевим китайським мотлохом, який називають іграшками, то думаю, що однозначно ні. Втім попит на цей мотлох є і ним завалено як прилавки на базарах так і полиці в дитячих іграшкових магазинах, чи у відділах іграшок супермаркетів.

Варто тільки уявити з якого матеріалу зроблено ту пластикову іграшкову вантажівку за 40 гривень чи ляльку-вампірку за 50. А якої шкоди це може завдати тим дітям, які гратимуться такими іграшками.

Недобросовісним виробникам байдуже – вони наштампували, відправили і заробили гроші, а наслідки – то вже їх не хвилює.

Першочергово має насторожувати певно що нестерпний запах від дешевого виробу. Я вже мовчу про китайське барахло "з мелодіями" від яких просто "виносить мозок". Найсмішніше те, що самі ж батьки купують дитині таку іграшку, а потім нервуються та кричать дитині "вимкни цю штуку!".

Та й що там казати, вже давно не секрет, що іграшки без належної сертифікації можуть бути джерелом алергій та отруєнь.

Багато експертів радять не соромитись питати в продавців іграшок сертифікати якості на них. Таким чином хоч якось можна себе і свою дитину забезпечити від неякісної покупки.

В інтернеті небезпечний китайський хлам називають "бомбами уповільненої дії" і недарма. Все ж таки якщо вже купувати іграшки дітям, то лише якісні, а якщо немає на це достатньо грошей, то краще взагалі не купувати, аніж брати дешевий але небезпечний пластиковий кошмар… Колись моя бабуся взагалі власноруч робила мені зі своїх різнобарвних хусток ляльки-мотанки. І знаєте що? – це були найкращі іграшки, а головне - безпечні.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
04 квітня 2024
20 березня 2024
01 лютого 2024
21 січня 2024
23 грудня 2023
10 грудня 2023
06 листопада 2023
25 жовтня 2023
16 жовтня 2023