Поділитись:

"Пан Курчак" – в топ-10 найпотужніших виробників м’яса в Україні

П'ятниця, 04 березня 2016, 17:16

Агропромгрупа "Пан Курчак" потрапила до топ-10 найбільших українських виробників м'яса за 2015 рік.

Підприємство отримало оцінку 3,0 пункти. Так, компанія "МХП" – лідер рейтингу, отримала 40,7 пункта. Рейтинг і короткий огляд основних тенденцій галузі підготувало видання Latifundist.com, ґрунтуючись на даних AR Group.

Виробництво м'яса в Україні за результатами минулого року зменшилася на 1,4 % і склало 2 мільйони гривень 276,8 тисяч тонн. При цьому для різних типів м'яса ситуація змінилася не однозначно.

Так, виробництво мороженого м'яса великої рогатої худоби знизилося практично на чверть. Постачальники свинини, навпаки, нарощують оберти. За даними ЗМІ, за підсумками трьох кварталів вони виробили 12,6 тисяч тонн мороженої свинини (на 31,4 % більше показника 2014 року). Приріст виробництва свіжої свинини склав 3,9 %. У сегменті мороженої курятини спостерігається зростання на рівні 11 %. Для свіжої та охолодженої курятини характерне незначне скорочення обсягів виробництва.

Багато в чому ситуація на ринку обумовлена зниженням добробуту населення, яке призвело до зменшення споживання червоного м'яса, скорочення імпорту свинини й м'яса великої рогатої худоби та переорієнтації споживача на куряче м'ясо. Ситуація на зовнішніх ринках більш оптимістична. Експорт м'яса зріс на 19 %. Вітчизняні підприємства збільшують обсяги і розширюють географію поставок в ЄС, Азію, Африку, скорочуючи експорт до країн СНД.

Трійка лідерів галузі (МХП, Комплекс "Агромарс", "Агро-Овен") займає 54,5 % ринку.

Надрукувати
мітки:
коментарів