Поділитись:

Коли "швидка" не може їхати швидко

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 20 січня 2018, 07:40

Час – безцінний ресурс. Його не можна купити за жодну грошову одиницю. І про це знає кожен. Тому й люди так метушаться, намагаються встигнути все. Спішать на роботу, у спортзал, в кіно, додому. І деколи навіть хвилина буває вирішальною.

Нещодавно мені трапилася на очі така ситуація: притрушеною мокрим снігом дорогою чимдуж рухалася карета невідкладної допомоги. І "мигалки", і сирена чітко давали зрозуміти учасникам дорожнього руху, що десь дуже потребують допомоги лікарів. Але таку очевидну річ ніхто не побачив. Чи, точніше, не хотів бачити. Був вечір п'ятниці, година пік, "швидку" ніхто не пропускав. Ба, навіть не намагався. Зрештою, звільнила дорогу маршрутка. Габаритна, стареньке, неповоротка, вона таки з'їхала в бік. І її водій, мабуть, ще вислухав прокльонів у свій бік від набундючених пасажирів. А потім в ЗМІ вискакують повідомлення, що "швидка" не доїхала, пожежна не встигла. Скалку в чужому оці всі бачать, а от колоду в своєму?

Вам пробачать запізнення на пари, закриють очі на запізнення на співбесіду, зрозуміють вдома, але деколи ота хвилина може коштувати життя. Коли вже нехтуєте правилами державними, не нехтуйте правилами людськими. Бо всі ми люди.

А для прикладу – ось вам відео, як пропускають "швидкі" в Європі, до якої ми хочемо рівнятися.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів